1/12/2018 KBBC Oostkamp U16B – Marke 65-43

Wedstrijdverslag tegen Marke A :
——————————————-

Onze laatste wedstrijd van de heenronde van de competitie was er ééntje tegen Marke A.

Door diverse omstandigheden werd het een beetje een hectische situatie, maar het was eveneens een blij wederzien met Thomas in een totaal andere functie.

We traden in de arena met slechts 8 spelers (een beetje geteisterd door kwetsuren, ziektes en buitenlandse stages), maar we waren van plan om te spelen als ONE-TEAM.

In de beginfase van de wedstrijd liepen we al snel 8 – 0 door mooi samenspel en een vlotte afwerking.

Maar het werd snel duidelijk en vooral pijnlijk dat Marke zich niet zomaar naar de spreekwoordelijke slachtbank zou laten leiden en na een mislukte start kwamen zij terug flink opzetten. De rollen werden plots omgekeerd. Nu was het terug aan ons moeten de gastjes gedacht hebben en het eerste quarter werd afgesloten met een voorsprong van 21 – 12.

In het tweede quarter werd soms de botte bijl boven gehaald en vlogen we in de lucht, op de grond, kortweg overal zag je Oostkampse Merels vliegen ! Onze tegenstander toonde een een “gezonde” vorm van agressie en daar hadden we het heel moeilijk mee. Maar toch konden we onder al dat geweld stand houden en gingen we de rust in met een kleine voorsprong : 32 – 26.

Wat we in het tweede quarter vergaten, nl. dat basketbal een ploegsport is, voerden we nu wel correct uit en de verdediging werd aangescherpt zodat Marke niet in de mogelijkheid was om de achterstand in te halen. Ondanks het feit dat we maar met 8 spelers waren bleven we goed de posities invullen. 48 – 32 na quarter drie.

Het mocht nu niet meer verkeerd lopen, maar toch bleven bij de beide ploegen strijden voor de overwinning. Soms waren alle middelen goed. Het doel zal de middelen wel heiligen zeker ?

We konden alweer “genieten” van een mooie overwinning : 65 – 43.

Maar het was er wel ééntje dat bloed, zweet en tranen heeft gekost !

En nu snel de leerboeken in voor een andere spannende periode !

Veel succes jongens !

Geplaatst in U16 Miniemen, U16 Miniemen Provinciaal.