01/12/2018 KBBC Oostkamp U18 – Izegem 89-65

Zaterdag 01/12/2018 KBBCO U18 – Spie Izegem (89-65)
De eerste match van de tweede ronde is altijd speciaal. Iedereen staat erop gebrand om deze te winnen. De U18 van Izegem zijn een ploeg waarmee we in het verleden al veel moeite mee gehad hebben. In de vorige ronde van de competitie wisten we maar één van de twee partijen tegen hen te winnen.
Beide ploegen mistten hun start niet. Izegem dreigde even uit te lopen, maar met enkele succesvolle drives en post-moves gaven we een gepast antwoord. Alleen moest er bij ons op verdedigend vlak nog wat bijgeschakeld worden (1Q19-18).
In het tweede quarter konden we profiteren van het feit dat Izegem hun verdediging wat stroef verliep. We konden hierdoor een kleine voorsprong behalen aan de rust, maar dit was niet genoeg om zeker te zijn van de overwinning (2Q 38/33).
Het derde quarter kwamen we wat moeizaam in gang, Spie Izegem kwam zelfs een puntje voor, maar hierbij panikeerden we niet en bleven we geconcentreerd spelen. De tweede helft van dat derde quarter konden we uiteindelijke met een kleine voorsprong afsluiten (3Q 57/54).
Het vierde quarter probeerden we ons tempo hoog te houden en onze verdediging nog scherper. Nu namen we de bovenhand en vertaalden het mooie teamspel meteen op het scorebord. Er werd een kloof uitgebouwd en Izegem vond maar geen antwoord. Dit leidde tot de einduitslag 89-65 is in ons voordeel.
Een zeer mooie overwinning van een volhardend team waarbij iedereen zijn steentje heeft bijgedragen. De volgende match vindt pas plaats op 05/01/19 tegen Oudenaarde,
Verslag Siebe
Speelden mee: Milan, Arno, Mathieu, Mathias, Siebe, Thiemen, Giel, Xander, Thibaut, Yentle, Maxime

Geplaatst in U18 Kadetten Landelijk en getagd met .