6/10/2018 KBBC Oostkamp U16B – Holstra Wevelgem 48-54

“Wedstrijdverslag tegen Holstra Wevelgem B :

Wevelgem had nog geen enkele wedstrijd verloren toen ze ons in de ogen dienden te kijken (figuurlijk dan toch) en dus wachtte ons alweer een harde noot om te kraken.

De wedstrijd ving aan om 16 uur en niet een uurtje later (hé Tristan) zoals sommigen dachten …

Geen coach Franklin op de bank deze keer, maar hij werd met verve vervangen door coach Christoph en Tom.

De wedstrijd werd in opperste concentratie gestart en het werd snel duidelijk dat het hier om een spannende wedstrijd zou (kunnen) gaan.

Na een paar minuten spelen en vooral goed verdedigen stond er zowaar 4 – 0 op het bord. Ook bij Wevelgem werd er goed verdedigd ! Mooi ! Helaas vergaten we onze afwerking en konden zij terug langszij komen en zelfs de leiding nemen : 6 – 9 na quarter 1.

In het tweede quarter vergaten we alles wat we geleerd hadden en ook onze fightingspirit was volledig weg : we leden teveel balverliezen waardoor de tegenstander een grotere voorsprong kon uitbouwen ! Het lukte ons ook niet om dit deksele ronde ding door die ring te gooien : 12 – 30 na een helftje spelen. Het spreekwoordelijke kalf kwam alweer om de hoek loeren.

Na een hopelijk donderpreek in de kleedkamer van beide coaches kwamen we terug het veld op. Niet met de kopjes naar beneden, maar met het gedacht dat het nog steeds 0 – 0 stond.

We zagen plotseling een gans ander team (zou er toch iets in de koffie gedaan geweest zijn coaches ?) op het terrein : de verdedigende taken werden goed uitgevoerd (als we het niet vergaten) en ook aanvallend lukte het beter. De remonte werd ingezet, maar het te hoog aantal balverliezen zou ons wel nog eens zuur kunnen opbreken : 32 – 40 na quarter drie (dit quarter werd gewonnen met 20 – 10).

In het laatste quarter deed zowel groot als klein zijn duit in het zakje en kwamen we zelfs op 5 punten van Wevelgem : maar balverliezen en onze mindere afwerkingsgraad aan de vrijworplijn … maakten dat we de kloof niet gedicht kregen. Jammer !

Applaus op alle banken, maar we verloren onze wedstrijd met 48 – 54. De tweede helft hebben we gewonnen met 36 – 24, maar helaas is ook nog een andere helft ! Dju toch !

Dikke proficiat aan de jongens en coaches.

We moeten blijven werken aan onze vrijworpen en ook moeten we het hoog aantal balverliezen dringend naar beneden te krijgen.

Onze eerste overwinning zal niet lang meer op zich laten wachten.”