25/02/2017 Hexia Zwevegem Deerlijk – KBBC Oostkamp U12A 86-34

WEDSTRIJDVERSLAG HEXIA ZWEVEGEM-DEERLIJK T. BENJAMINS A – 25.02.2017

Afgelopen weekend was het terug bekerweekend. Dé kwartfinales.

We wisten op voorhand dat het moeilijk zou gaan worden, maar met een fris en opgetrokken koppeke in de “niets moet, maar alles kan”-spirit trokken we richting Deerlijk.

Eenmaal aan de wedstrijd begonnen werd al snel duidelijk dat ons vermoeden klopte, die andere gasten kunnen basketten. Al snel kregen we 6 ptn om de oren en was het lang zoeken naar onze eerste korf die toch enigszins de druk wat van onze schouders zou nemen.

Het grote verschil, naast dat de tegenstander gewoon beter was en niet veel kansen nodig had om te scoren, was toch wel dat zij ook stukken gedrevener waren en met het mes tussen de tanden speelden. Het eerste quarter lieten we ons hierdoor misschien toch wat te veel intimideren, maar we herpakten ons. Een gelukt buzzershot op het einde van het eerste quarter gaf ons een nog grotere boost en meer zelfvertrouwen.

Het tweede en vooral derde quarter gingen stukken vlotter en speelden we de wedstrijd knap mee zonder te moeten onderdoen. Onze merels toonden zich een waardige tegenstander die zich niet zonder slag of stoot lieten doen.

In het vierde quarter was ons vatje echter leeg en werden we overlopen door onze, we moeten het eerlijk toegeven, sterkere tegenstander.

Toch konden onze jongens met een opgeheven hoofd naar de kleedkamer. We hebben het beste van onszelf gegeven.

Meedoen aan de kwartfinales van de beker is zeker niet aan iedereen gegeven en om dit seizoen te mogen deel uitmaken van het beperkte kransje van 8 beste bekerploegen was op zich al een hele eer en bovenal een zeer leerrijke ervaring.

Q1: 22-6
Q2: 18-8
Q3: 12-10
Q4: 36-10
Eindscore: 86-34

Speelden mee: Jens, Mathieu, Damasso, Laurens, Thomas, Joben, Baptist, Milo, Matt, Remy & Simon.

Geplaatst in U12 Benjamins A en getagd met .