04/03/2017 Eernegem – KBBC Oostkamp U14C 79 -51

Bij het bijkijken van het klassement bleek dat Eernegem net achter ons stond en wij gingen er vanuit dat we een gelijkwaardige ploeg tegenover zouden krijgen. Immers de heenwedstrijd wonnen we met één luttel puntje verschil ! Hoop doet leven.

Bij het bekijken van de tegenstander tijdens de opwarming (was wel nodig in deze koude zaal) bleek dat er toch een paar andere kleppers rondliepen dan in de eerste wedstrijd … en dat zouden we al vlug opmerken (helaas …).

Bij het begin van het eerste quarter werd het al heel snel duidelijk dat we de wet van de sterkste gingen ondergaan (vooral dan op fysisch gebied). Onze gastjes waren echt nog gastjes tov de gasten van Eernegem. Tja, nu éénmaal niets aan te doen.

De kracht en het gestalte werd perfect uitgespeeld door onze tegenstrever en wij konden maar moeilijk die dekselse bal door die dekselse ring krijgen, maar we gaven nooit op ! 25 – 6 na het eerste quarter.

Wat een walkover leek te worden was zonder de jonge Merels gerekend, want in het tweede quarter werd er beter samengespeeld en werd onze ruime achterstand een beetje gemilderd. We zagen enkele mooie korven en mooi samenspel, maar van zodra we dicht naderden werden hun torens terug in stelling gebracht : 42 – 20 (17-14).

Na een korte rustpauze, de scheidsrechters hadden er duidelijk zin in, zagen we terug een spannende wedstrijd (als we het quarter per quarter bekijken natuurlijk). Ondanks de fysieke voorsprong lieten we ons niet aftroeven en probeerden we er het beste van te maken. De bal werd goed rondgespeeld en we liepen ons goed vrij met enkele mooie korven als resultaat. Knap. Quarter drie eindigde op een 58 – 33 stand (16 – 13).

Ook in het laatste quarter lieten we de kopjes niet hangen en vochten we voor elke bal ! Af en toe leek het wel op “Merelslingeren”, maar vallen en weer opstaan (zong Herman van Veen). Opzij, opzij … Uiteindelijk verloren we de wedstrijd met 79 – 51 (21-18).

Behalve in het eerste quarter werden we onder de voet gelopen, maar voor de rest knap werk jongens en coach ! De andere quarters verloren we telkenmale heel nipt en mits een klein beetje betere afwerking … en natuurlijk ook met een betere defense (want we lieten echt wel veel gemakkelijke korven toe !).

Volgend jaar zijn wij de sterkste (hopen we dan toch).

Geplaatst in U14 Pupillen C en getagd met .