04/03/2017 Racing Brugge – KBBC Oostkamp U12A 65-47

Vorig weekend stond Racing Brugge terug op het programma. We herinneren ons deze ploeg uit de heenronde als een moeilijke tegenstander met enkele snelle en balvaardige spelers. We leden toen onze grootste nederlaag met 28 ptn. verschil. De opdracht was simpel, “beter doen”.

Er is dit seizoen al veel geschreven over het hoge tempo dat sommige ploegen mekaar opleggen in een wedstrijd. De refs beschikken best over en fitte conditie. Ook ditmaal was het weer niet anders. Het begin van de wedstrijd gebeurde aan een schroeiend tempo. Er werd gerend, gesprongen en gevochten voor iedere bal. Dat dit niet de ganse wedstrijd (of zelfs quarter) zou volgehouden kunnen worden stond vast, maar wie plooide eerst. Stand na 5 min. … 2-2.

Helaas kregen wij als eerste onze tik en maakte Racing hier gretig gebruik van. Niets leek plots nog te lukken en we raakten zichtbaar gefrustreerd waardoor we het overzicht even helemaal kwijt waren. Dit heeft ons gedurende gans de overige eerste helft parten gespeeld.

Doordat we maar met slechts 8 spelers waren diende de coach ook regelmatig te roteren om zo iedereen toch even op adem te laten komen.

De tweede helft werd terug met frisse moed aangevat. Vanaf dan kregen we een totaal andere wedstrijd.

In de rebound lieten we ons vaak iets teveel doen door de strijdvaardigere Racing-spelers en in de verdediging lieten we ons misschien nog net wat teveel ‘vangen’, maar in de aanval begon het weer los te lopen waardoor iedereen er terug zin in kreeg. We deden terug mee en hadden eindelijk weer een wedstrijd.

Onze heropstanding konden we de ganse tweede helft behouden, maar toch trokken op einde van ieder quarter net aan het kortste eind.

Racing was de verdiende winnaar, zeker gelet op hun eerste helft, maar we hebben ons knap herpakt en getoond wat we waard waren in de tweede helft.

Ons doel om beter te doen dan in de heenronde hebben we behaald, ditmaal konden we de schade, ondanks ons dipje, beperken tot ‘slechts’ 18 ptn.