21/09/2019 Aalter – KBBC Oostkamp U16B

Onze eerste verplaatsing naar het “verre” Oost-Vlaanderen was een wedstrijd in en tegen Aalter A.

De jongens uit Cremstad hadden hun eerste wedstrijd met ruime cijfers gewonnen en gezien zij vorig jaar landelijk speelden was er in eerste instantie sprake van “damage controle” !

Enkele spelers van ons hadden last van een plaagje en speelden dus niet op hun volledige sterkte …

Na een paar minuten in het eerste quarter dacht het publiek dat ze naar een voetbalwedstrijd aan het kijken waren want het stond 0 – 1 ! Het was wachten tot diep in het eerste kwart om een veldkorf te zien en de Aalterse punten kwamen enkel en alleen van vrijworpen. Er werd heel goed verdedigd maar in offence lieten we ook veel steken vallen. Na 10 minuten basket : 5 – 11.

Het tweede quarter was nog maar net gestart en dankzij enkele mooie korven (samenspel = scoren) liepen we voorzichtjes uit op onze tegenstanders. Onze verdediging bleef netjes gesloten en nu kwamen we aanvallend ook beter uit de verf. We gingen de rust in met een geruststellende : 19 – 32 op het scorebord. We wreven ons ogen uit, want was totaal onverwacht !

Na de pauze kwamen de Cremboys met het mes tussen de tanden de kleedkamer uitgestormd en wisten we de eerste vijf minuten niet wat ons overkwam. Er werd een 9 – 0 geplaatst en paniek sloop langzaam aan in de rangen. Gelukkiglijk konden we wat weerwerk bieden, maar op een bepaald ogenblik waren zij genaderd tot op drie luttele puntjes ! Ai ai het verschrikkelijke derde quartersyndroom. Een kleine wake-up call van coach Kurt aan de plaatselijke beenhouwerij en we waren terug vertrokken. Op het eind van het derde quarter was onze voorsprong nog een beetje gegroeid : 33 – 47. Een mirakel in wording.

In het vierde quarter behielden we onze kalmte en rust (ons handelsmerk) en mits het incasseren van de nodige klappen konden we de wedstrijd controleren en uitspelen.

We maakten ons op voor een mooie en weliswaar onverhoopte overwinning : 46 – 68 !!!

Van damage controle gesproken …. We zijn klaar voor de burenwedstrijd tegen Avanti volgende week zaterdag !