21/09/2019 Wevelgem – KBBC Oostkamp U21 52-91

Vandaag gingen we naar Wevelgem voor onze tweede competitiewedstrijd van het seizoen. Na de overwinning tegen Aalst vorige week zat ons vertrouwen alleszins goed. Dit was zeer zeker ook te merken aan onze start van de wedstrijd. Onze full-court defence was zeer goed en resulteerde in makkelijke scores. Wevelgem kon er helemaal niets tegen beginnen en de open lay-ups bleven zich opstapelen. Hierdoor konden we gemakkelijk uitlopen en eindigden we het quarter met 38 punten.

Het tweede quarter was het tegenovergestelde van het eerste. Onze defence was ondermaats waardoor we geen snelle punten konden maken. Onze plays werden ook slecht uitgespeeld waardoor we ook hieruit niet konden scoren. Met als resultaat: 2 punten na 7 minuten. Gelukkig konden we de laatste 3 minuten nog enkele keren scoren, maar we verloren dit quarter alsnog.

We kwamen iets beter uit de kleedkamer, maar nog altijd niet op het niveau van het eerste quarter. Onze defence werd wel weer wat verscherpt en we konden weer beter scoren, maar we maakten nog altijd te veel foutjes. Gelukkig was Wevelgem niet de sterkste ploeg en kwam onze voorsprong nooit in het gevaar.

Het vierde quarter was ons beste quarter naast het eerste. Onze defence was weer behoorlijk goed en we speelden met momenten georganiseerd basketbal. Het tempo lag ook hoger dus dat was ook zeker positief. We sloten de match af met een 52-91 overwinning. Het was niet onze beste match en we moeten proberen in het vervolg ons beste niveau langer aan te houden. Desondanks mogen we toch blij zijn met onze tweede overwinning op twee en proberen we volgende week weer te winnen.

Verslag: Milan

Geplaatst in U21 Junioren en getagd met .