02/02/2019 Holstra Wevelgem – KBBC Oostkamp U16B 49-53

Wedstrijdverslag tegen Holstra-Wevelgem B :

 

In de heenronde beleefden we (helaas) een kleine nederlaag tegen hen en het was duidelijk dat we uit onze “schelpe” dienden te komen op dit vroege middaguur.

 

De gekwetste Pepijn was thuis aan het duimen voor zijn ploegmakkers.

 

We namen een razende start … nu ja, razend ! Het was een rommelig zooitje, maar we herpakten ons snel en bouwden een kleine voorsprong uit van 1 – 6. Helaas bleef Holstra ook niet bij de pakken zitten en door het vele balverlies (teveel om echt op te noemen) en de gebrekkige afwerking stond er na quarter 1 16 – 7 op het Wevelgems scoreboord af te lezen.

 

“Ai, ai” moesten we daarvoor zo vroeg opstaan, dachten al velen in de tribune. Na een kleine donderpreek van de coach waren ze plotseling allemaal wakker geschoten en zagen we plots dat we nog met anderen op het veld stonden en dat een verdediging best gesloten kan blijven. Wat een schril contrast met het eerste quarter. De balverliezen werden bijna tot nul herleid en onze afwerkingsgraad schoot als een raket de lucht in. Een quarter om duimen en vingers af te likken. 27 – 29 aan de rust.

 

Na de koffiepauze dommelden we weer een beetje in slaap en vervielen we helaas terug in een oude vervelende gewoonte … Na een minuut of vier spelen in quarter drie kwamen we weer onder stoom te staan, maar een bal op het scorebord besliste er anders over. Het scorebord gaf de geest en het euvel werd een paar minuten later hersteld, maar de swung was er uit. De stroom zat terug in het scorebord, maar niet in ons. Na drie quarters was het terug nek-aan-nek : 41 – 39.

 

De luidruchtige supporters in de tribune deden ook hun vocale duit in het zakje, maar dit werd niet altijd gesmaakt op het terrein. Af en toe een paar boze blikken vlogen in onze riching. De wedstrijd werd bitsig en hard zonder echt vuil te worden. Maar de Merels lieten het hoofd niet zakken en vochten terug. Met nog een tweetal minuten op de klok kwamen we opnieuw aan de leiding en de zege kon ons niet meer ontglippen : 49 – 53 !!!

 

Er werd ondanks het vroege uur bijna gedanst op de tribunes.

 

Mooi, mooi !

 

Een dikke pluim voor onze tien gladiatoren en hun coach.

 

Doe zo verder.

 

Geplaatst in U16 Miniemen Provinciaal en getagd met .