19/01/2019 KBBC Oostkamp U16B – Gullegem A 53-42

Wedstrijdverslag tegen Gullegem A :
————————————————

De eerste wedstrijd van de terugronde was er ééntje waarbij we toch een beetje revanchegevoelens hadden want in de heenronde hebben we in Gullegem een voorsprong van 25 punten uit
handen gegeven om uiteindelijk met twee puntjes te verliezen.

Dit scenario diende ten allen tijde vermeden te worden !

Er was ook spanning voor het maken van het honderdste punt in de vrijworpencompetitie, maar dit probleem werd al na de eerste poging van de plank geveegd !

Maar het was Gullegem die de beste start nam en die dekselse nr. 15 was weer alom tegenwoordig ! Na een eerste scrimage onder de borden waren we vertrokken en zagen we een gelijkopgaande wedstrijd. Verdedigend hadden we ons handen vol, maar iedereen hield zich aan zijn verdedigende taak ! Mooi !

De defensieve energie had natuurlijk zijn invloed op de aanvallende, maar daar maalde niemand over (toch niet wat ik gehoord heb). Na quarter één hingen de spreekwoordelijke bordjes bijna gelijk : 12 – 14.

De duimschroeven werden bij Gullegem nog een beetje strakker aangespannen en daardoor konden we ons offensief een beetje meer uitleven. Iedereen kwam netjes aan bod zodat iedereen zijn steentje kon bijdragen aan het groepsresultaat. Aan de rust hadden we een kleine voorsprong opgebouwd van 6 punten : 28 – 22.

Na de koffiepauze (nou ja) stond Gullegem als eerste het terrein op terwijl onze jongens zich mentaal aan het voorbereiden waren voor de twee helft van de wedstrijd.
Men bleef op hetzelfde elan doorgaan en de tegenstanders raakten stilletjes in foutenlast en de toegekende vrijworpen werden nu eens niet vakkundig de nek omgewrongen ! Er is verbetering merkbaar.

In onze euforie vergaten we soms dat basketploeg een ploegsport is en dat men als ploeg de beste resultaten haalt,maar dit is misschien muggezifterij ! Toch bleef het een nagelbijtertje van formaat en waren beide ploegen elkaar waard, maar wij waren toch een beetje meer waard …

Onze voorsprong werd steeds groter en groter (en groter zou Urbanus zeggen) en na het derder quarter stond er hoog in de lucht 43 – 32 te flikkeren.

In het laatste quarter kwam Gullegem nog sterk opzetten, maar we gaven niet op en streden soms letterlijk voor iedere bal.

Na het laatste fluitsignaal van de scheidrechters (die eveneens een pluim verdienden) konden we genieten van onze revanche : 53 – 42 !!!

Good job guys & coach ! One team…great opportunities !

Geplaatst in U16 Miniemen Provinciaal en getagd met .