6/10/2018 Wielsbeke – KBBC Oostkamp Two 80-89

6/10/2018: Wielsbeke – KBBCO Two: 80-89
Na de verloren thuiswedstrijd en een weekend zonder wedstrijd was het tijd om verder te werken zoals de tweede helft tegen Avanti, ditmaal in het hoekje van West-Vlaanderen namelijk Wielsbeke. Vorig seizoen konden we niet winnen tegen deze ploeg dus we waren ons ervan bewust dat dit een moeilijke match ging worden.

We startten de wedstrijd gezond agressief met een fullcourt druk, hierdoor komt Wielsbeke moeilijk in de wedstrijd en kunnen we door defensieve stops uitlopen. Na een time out voor de thuisploeg werden ze gretiger en gingen ze agressiever verdedigen wat resulteerde in balverliezen voor ons en makkelijke scores voor hen. Toch kunnen we het 1ste Q afsluiten met 15-23.

2de Q gaat de thuisploeg over in een zonepress waar wij ons blind inlopen en te rommelig met de bal omgaan. Wanneer we over geraken botsen we op een zone defense die zeer hoog en agressief staat. Door onze defense die ook op punt staat blijven we in de wedstrijd zitten. De wedstrijd wordt steeds harder en harder waardoor er een heleboel fouten gefloten worden aan beide kanten. We gaan de rust in met als score 38-41.

Na de rust komen de beide ploegen met het mes tussen de tanden uit de kleedkamer, waardoor de wedstrijd er hevig aan toe ging met als gevolgen dat het spel heel veel stilligt, jammerlijk voor ons worden die fouten niet afgestraft met scorende vrijeworpen waardoor de wedstrijd spannend blijft. Het einde van het 3de Q wordt op een pijnlijke manier stilgelegd doordat Jean-luc Staelens door een slechte val zijn knieschijf breekt op 3 verschillende plaatsen en door de ambulance wordt meegenomen. Vanuit Oostkamp wensen we hem een spoedig herstel! Na een gezamenlijke opwarming tussen de beide ploegen kan de wedstrijd met enig vertraging terug doorgaan, eindstand 3de Q 63-65.

In het 4de Q wordt er tot op de grens, soms erover, van agressiviteit gespeeld. Opnieuw na 3min spelen staan beide vlaggetjes omhoog. Hierdoor was het laatste Q meer een vrijeworpcompetitie dan een uptempo game. Door enkele goeie defensieve stops konden we enkele puntjes meer uitlopen. Waarmee we deze partij afsloten met een eindstand van 80-89.
Verslag: Stijn

Geplaatst in Seniors Two en getagd met .