20/10/2018 RPC Anderlecht – KBBC Oostkamp One 68-88

Oostkamp begaf zich zaterdag richting Constant Vandenstock stadion. In de oude zaal naast het voetbalstadion werden we hartelijk ontvangen door onze tegenstander RPC Anderlecht. Tot ieders verbazing zagen we een nieuwe speler bij Anderlecht. De 32 jarige Stephane Moris had net een contract getekend bij de Brusselaars. De 32-jarige Moris (2m08) speelde tot vorig seizoen in de hoogste klasse. Voor Anderlecht is dit dus een late toptransfer.
Oostkamp moest zijn briefing deels aanpassen en startte vlot aan de wedstrijd met 3 bommen in de eerste minuten (Olivier en Jules). 6-11 na 3 min. Anderlecht zette meteen zijn nieuwe speler op het terrein. Mikhail (2m13) moest Moris uit de wedstrijd houden. Moris startte met een opzettelijke fout en kon zijn eerste punten voor Anderlecht maken in de 6de minuut. Mikhail maakte 10 punten op rij. Q1 16-21.
Oostkamp startte dus met een kleine bonus in Q2 maar Anderlecht begon met 4-0 in 30 sec. Een gedreven Oostkamp reageerde meteen via Robbe en Jules. Loris en Vanderkelen zorgden voor mooie combinaties bij Anderlecht. 26-31 na 5 min. Een sterke Moris zorgde er voor dat Anderlecht terug kon aansluiten met een kleine voorsprong aan de rust. 38-37
Na de pauze kwam Oostkamp als sterkste ploeg uit de kleedkamer. 0-9 in de eerste 2 minuten (Jules, Robbe en Ruben). Oostkamp kon de voorsprong niet vasthouden. Opnieuw Moris en Loris brachten rust bij de tegenstander. 48-52 na 4 min. Oostkamp verscherpte zijn verdediging, Moris kwam er niet meer aan te pas. Twee blocks op rij van Robbe zorgden voor extra spektakel terwijl Jules zijn 23ste punt op het bord zette. Q3 57-63.
In een waanzinnig 4de quarter zakte Anderlecht helemaal weg. Met een 0-15 van Oostkamp was de zege binnen. Kapitein Ruben startte met twee driepunters, Anderlecht scoorde 4 min niet. Na een bommetje van Jules stond een comfortabele 57-75 op het scorebord. Een sterk spelende Stijn mocht de eindscore vastleggen. Oostkamp won met een mooie 20 punten bonus, 68-88.
Proficiat coaches en spelers !!!
De punten voor Oostkamp: Ruben 12, Olivier 7, Robbe 16, Stijn 6, Tom 2, Jules 31, Cedric 2 en Mikhail 12

Geplaatst in Seniors One en getagd met .