27/10/2018 Eernegem – KBBC Oostkamp U16B 65-70

Bekerwedstrijd tegen Eernegem :
——————————————-
“De kortste weg naar Europa is de beker !

“De weg naar Europa leidt eerst via Eernegem.

Ook de scheidsrechters hadden er duidelijk zin in want de wedstrijd startte 5 minuten vroeger dan gepland. Jammer voor de talrijke supporters die nog in de file stonden !

Ondanks het vroege uur waren onze k(M)erels bij de pinken. De eerste punten namen we vlotjes voor ons rekening. Maar al vlug kwam Eernegem op de proppen en zagen we een evenwichtige eerste quarter. De zenuwen stonden wel strak gespannen bij beide ploegen wat de afwerking niet altijd ten goede kwam. Na quarter 1 stond er 8 – 13 op het mooie scorebord te lezen (hint hint).

In het tweede quarter zagen we twee aanvallend ingestelde ploegen en werd er “soms vergeten dat er ook nog verdedigd diende te worden. Af en toe leken we meer op de wandelclub “De Vrolijke Stappers! Na een mooie score eventjes genieten en terug stappen; De lucht- en grondduels werden talrijker en na een spannende eerste helft hingen de bordjes terug gelijk. 30 – 30!

Een kort bezoek aan de kleedkamer en een babbel met coach Franklin leverde 11 aandachtige spelers op want ons vreselijk derde quarterspook dook plotseling weer op.
“Niets daarvan” dachten ze alle elf(jes) en de tweede helft werd in opperste concentratie aangevat. Al snel konden we een klein kloofje opbouwen, maar telkenmale kwam onze tegenstanders weer terug. Mooi om te zien ! We zouden meer van dergelijke wedstrijden moeten hebben : een mooi gevulde tribune met positieve mensen en twee ploegen die duidelijk aan elkaar gewaagd waren. Het spook van het 3e quarter was verjaagd (hopelijk toch) : 44 – 50.

Sommigen in de tribune waren al aan het dromen van de Lotto-Arena, maar er diende nog een vierde quarter gespeeld te worden. Daarin konden we al vlug een kloof van 10 punten opbouwen, maar dan zag je de twijfel in de ogen terug toeslaan.

Eernegem gaf niet op, maar dichter dan 4 punten kwamen ze nooit.

Uiteindelijk konden we het laken definitief naar ons toetrekken en mochten we onze eerste overwinning van het seizoen smaken : 65 – 70.

De vreugde-uitbarsting was er ééntje dat kon tellen en sprak boekdelen.

Proficiat aan de jongens en coach ! Ook een proficiat aan onze tegenstrevers uit Eernegem voor de sportieve wedstrijd.”

Geplaatst in U16 Miniemen Provinciaal en getagd met .