26/03/2017 Koekelare – KBBC Oostkamp U12 A 33-41

WEDSTRIJDVERSLAG KOEKELARE T. BENJAMINS A DD. 26.03.2017

Na een zware maand waarin we zowel de beide leiders uit het klassement en de kwartfinale van de beker mochten trotseren kregen we vorig weekend eens een weekendje vrij om tot rust te komen.

De geplande wedstrijd van dit weekend in en tegen Koekelare beloofde echter terug een nagelbijter te gaan worden. Eind augustus wonnen we tegen hen onze eerste bekerwedstrijd, maar een weekje later verloren we er wel onze eerste competitiewedstrijd van het seizoen tegen. Het kon dus alle kanten op.

Wij konden de score openen, maar liepen ons nadien vast in de verdediging van Koekelare. Omgekeerd hadden ook zij problemen om door onze defense te geraken. Een saaie wedstrijd was het zeker niet. Beide teams probeerden intensief een oplossing te zoeken, maar lieten mekaar geen duimbreed toe. Ondanks het goede weerwerk verloren we het eerste quarter met 13-9.

Onze merels lieten dit echter niet aan hun hart komen en vatten het tweede quarter even gemotiveerd aan als het eerste. Ditmaal verliep het scoren bij ons toch iets vlotter. Een mooie fast break en knappe give and go gaven het team zichtbaar een boost aan zelfvertrouwen. Ook in defense bleven we hard zwoegen, waardoor we het tweede quarter wonnen met 5-12. We konden aldus de pauze in met een minieme voorsprong van 3 puntjes.

Het derde quarter was het minste wat betreft onze afwerking. Enkele mooie kansen konden we jammer genoeg niet verzilveren met de nodige puntjes. Hierdoor begonnen we op een gegeven moment het toch iets teveel te forceren. We lieten er onze moed niet door zakken, maar een time-out van de coach was nodig om de organisatie terug in het spel te brengen. Dit quarter verloren we met 13-8.

Bij de aanvang het laatste quarter geloofden beide teams nog steeds in hun kansen. Maar daar waar Koekelare het stilletjes aan begon te begeven onder de druk van de wedstrijd kwam er een Oostkamp met het mes tussen de tanden op het terrein. Een sterke defense zorgde ervoor dat Koekelare hun spel niet kon opzetten. Onze jongens jaagden achter iedere bal en zaten kort op hun tegenspeler. Hierdoor konden we enkele knappe steals uitvoeren. Het harde defensieve werk van Oostkamp begon voor wat wrijving te zorgen bij de tegenstander en hun emoties hadden ze niet altijd even goed onder controle. Na een opstootje, waarbij de wedstrijd zelfs even stilgelegd werd, kwam de kalmte terug en konden we weer verder doen met hetgeen waarvoor we gekomen waren, basketten. We gunden onze tegenstanders dit quarter slechts 2 puntjes uit vrijworpen en wonnen dit quarter dan ook uiteindelijk met 2-12.

Oef, we hebben er hard voor moeten werken en gezwoegd, maar onze broodnodige overwinning na een maandje doorbijten was OVERverdiend binnen.

Eindstand: 33-41

Geplaatst in U12 Benjamins A en getagd met .