11/02/2017 Oudenburg – KBBC Oostkamp U14C 30-58

Wedstrijdverslag tegen Peugeot Oostende-Oudenburg :
————————————————————————-

Na een drietal wedstrijd tegen enkele “grote” ploegen mochten we gisteren tegen een ploeg aantreden met meestal allemaal eerstejaars. Wat een verademing!

We dienden helaas aan te treden zonder onze Rune, maar de andere zeven spelertjes zouden zich dubbel en dik plooien om de ruimte op te vullen. Gesteund door onze gekweste speler begonnen we enthousiast aan onze wedstrijd !!!

In het begin van de wedstrijd was het een beetje zoeken naar de juiste kadans, maar éénmaal gevonden … Waren we weg ! Onze verdediging stond redelijk rap op punt en ook in offence lukte het ons meer dan in alle vorige wedstrijden samen. Na quarter 1 was de tussenstand 3 – 14 in ons voordeel.

In quarter twee zagen we een mooi gelijkopgaande wedstrijd met kansen aan beide zijden van de court, maar we konden beetje per beetje onze voorsprong uitbreiden. De individuele acties werden afgewisseld door mooi samenspel ! Zelfs een kwetsuur kon ons niet afstoppen : effekes op de tanden bijten hé ?

Aan de rust leiden we met 12 – 30.

Die rust deed ons niet veel goed wat niet kon gezegd worden van de tegenstanders. Want met enkele mooie korven slopen ze dichter en dichter bij ! Na een rustpauze van 15 minuten schoten we terug wakker !

De verdediging werd aangescherpt en er was geen doorkomen meer aan ! Slot op de deur zoals we zeggen ! Aanvallend kwam alles weer tot zijn recht : 22 – 40 na quarter drie. Het keywoord hier was duidelijk samenspel.

Ondanks onze foutenlast lukte het ons toch om niemand te verliezen met vijf fouten en toch alle verdedigende taken “quasi” correct uit te voeren. We konden de voorsprong nog wat uitbreiden tot 30 – 58 !

Een welverdiende zege voor ons ploegske en dus een dikke pluim voor spelers en coach !

Geplaatst in U14 Pupillen C en getagd met .