12/12/2015: KBBC Oostkamp – Gent Hawks 77-82

Een nog steeds gehavend Oostkamp startte moeilijk aan de wedstrijd tegen Gent Hawks. De mannen van coach Rogiers legden de lat meteen hoog. Dedecker, Lhote en Van Langenhove zorgden voor het eerste gevaar van Gent. Oostkamp reageerde maar had het moeilijk. 8-12 na 5 min. Simon scoorde 10 punten in Q1 en beperkte de schade. Q1 17-23.In de tweede quarter probeerde Oostkamp de achterstand om te buigen maar tegen de sterke verdedigende muur van de Hawks was dat bijzonder moeilijk. Gent bereikte een 10-punten kloof na 5 minuten tot Oostkamp via onder andere Sven (5 p), Simon en Brylle zich terug in de wedstrijd vocht en op voorsprong kwam aan de rust (41-40).

Na de rust was het drie minuten wachten op onze eerste score terwijl Gent via De Decker en Depoorter opnieuw afstand kon nemen van Oostkamp. 42-48 na 3 min. Gent zette nog meer druk en speelde creatief. Lhote scoorde vlot en gaf zijn 5de assist. Op 1 min van het einde van Q3 stond Oostkamp op een vervelende 14 punten achterstand (49-63). Een zeer sterke Brylle scoorde nog 4 punten op rij. Q3 53-63.

Ook in Q4 konden we rekenen op vuurwerk van Brylle. Samen met Nathan (vlot scorend in Q4) kwam Oostkamp toch weer in de wedstrijd. Het werd een nek aan rek race waarbij Oostkamp op 3 min van het einde de kloof stilaan kon dichten (69-75). In een zenuwachtig einde naderde Oostkamp tot op 1 punt met nog 26 sec te spelen (77-78). De 2 laatste shotpogingen van Oostkamp mislukte en Laurent Lhote zette 4 vrijworpen om. Eindstand 77-82

De punten voor Oostkamp: Simon 21, Brylle 21, Nathan 19, Cedric 6, Wannes 5, Sven 5 en Jeroen 0 (Arno gekwetst).

Zaterdag 19/12/2015 spelen we opnieuw thuis tegen Gembo Borgerhout.