12/12/2015 Knokke – KBBC Oostkamp U12A 50-57

“De laatste wedstrijd van de heenronde speelden we tegen Knokke-Heist A en gezien de stand in het klassement zou het moeten een spannend wedstrijdje worden.

We kregen de eerste kans maar deze lukte niet en de tegenstanders uit Knokke waren wel trefzeker vanaf het begin van de wedstrijd. Ze liepen vlotjes uit tot een 10 – 0 en bij ons lukte echt niets. Het was precies of er een folie over de korf was geplakt.

Beide ploegjes waren aan elkaar gewaagd, maar hun afwerking was stukken beter dan die van ons.

De ban werd gebroken met een gelukte vrijworp. Het eerste quarter werd afgesloten met een 14 – 5 stand. We zagen de spreekwoordelijke bui al hangen.

De “folie” van de korf werd verwijderd en we zagen bijna een perfecte tweede quarter : de bal werd mooi rondgespeeld en de lijnen van het openbaar vervoer werden netjes ingevuld waardoor we onze achterstand snel inhaalden en zelfs op voorsprong kwamen. We gingen de rust in met een 24 – 31 tussenstand.

Na een deugdoende koffie (voor ons dan toch) kwam Knokke-Heist veel scherper uit de kleedkamer en knabbelden ze beetje per beetje van onze voorsprong af, maar de gastjes plooiden niet en konden geregeld tegen prikken op de juiste momenten. Na 3 quarters stonden we nog steeds 4 puntjes voor : 39 – 43. Het vierde quarter beloofde spannend te worden !

En of het spannend was … Wij scoorden en zij scoorden tegen, wij misten en onze tegenstanders deden hetzelfde waardoor het razendspannend bleef tot op het einde ! Deze keer bleven we rustig aan de vrijworplijn en zo konden we onze voorsprong consolideren en zelfs nog een beetje uitbreiden. Bij het laatste fluitsignaal werd er een gat in de lucht gesprongen door allen en konden we al zingend de kleedkamer gaan opzoeken met een 50 – 57 overwinning in de pocket.

Proficiat aan de aanwezige spelertjes en de coach.”

Geplaatst in U12 Benjamins A en getagd met .