05/12/2015 KBBC Oostkamp U12B – Sijsele B 47-37

Een snelle blik op het klassement voorafgaand de wedstrijd leerde ons dat we vandaag terug een spannende wedstrijd konden verwachten. Onze tegenstander, Basket Sijsele, stond slechts een plaatsje onder ons gerangschikt. We misten bovendien JB en Fré voor deze wedstrijd, maar werden versterkt door Siebe & Pepijn uit onze A-ploeg.

Sijsele nam bij het begin van de wedstrijd de touwtjes in handen en liet merken dat ze vandaag niet naar Oostkamp afgezakt waren om zich zomaar te laten doen. Onze spelertjes lieten zich hierdoor echter niet intimideren, stonden hun mannetje en konden steeds mooi aansluiten. Na het eerste quarter stond er een veilige 10-14 op het scorebord te prijken. De wedstrijd kon dus nog alle kanten op.

Vanaf het tweede quarter namen onze benjamins wat meer initiatief en werd het duidelijk dat ze het beu waren om te blijven achtervolgen. We sprongen over Sijsele heen, maar het bleef spannend. Onze inzet werd beloond en het tweede quarter werd beëindigd met een 24-21 stand.

Bij de aanvang de tweede helft kon Sijsele even sterk tegenprikken en werd onze kleine voorsprong terug ingehaald. Onze jongens gaven vandaag echter werkelijk het beste van zichzelf. Ze bleven zich inzetten en dit zowel in aanval als verdediging. Dit leidde dan ook tot enkele super knappe score’s waardoor we hen weer konden inhalen. Het derde quarter werd dan ook verdiend afgesloten met terug een kleine voorsprong, nl. 35-29.

Alles zou dus beslist worden in het vierde en laatste quarter. Sijsele zette druk en verzette zich (soms net iets té ☺ ) hevig, maar deze wedstrijd zouden we niet meer uit handen geven. We bleven gefocust en konden zo onze voorsprong nog lichtjes vergroten om uiteindelijk af te sluiten met een 47-37 op het scorebord.

Vandaag hebben we als publiek een mooi voorbeeld gezien van hoe een ‘TEAM’ eruit ziet op het veld. Super gedaan jongens !

Ook een dikke dankjewel aan onze versterkingen Siebe & Pepijn voor de geboden ondersteuning !

Volgende week spelen we onze laatste wedstrijd van dit kalenderjaar en nemen we het op tegen onze nieuwe eerste achtervolger in de tussenstand, nl. Koekelare B. Belooft dus terug een spannende match te gaan worden.

Geplaatst in U12 Benjamins B en getagd met .