5/12/2015: Waregem – KBBC Oostkamp

Oostkamp speelde zaterdag tegen leider Waregem. Een zware opdracht dus, zeker zonder Pieter en Renzy. Bij Oostkamp konden we dus zeker versterking gebruiken. Onze sportieve cel deed veel inspanningen de laatste weken, er werd een overeenkomst gesloten met de 27 jarige Brylle Kamen. Brylle speelde de vorige 3 seizoenen bij de Canadese UBC Thunderbirds, de 5 seizoenen daarvoor was hij actief bij San Jose in California. 

Waregem startte furieus aan de wedstrijd terwijl Oostkamp meteen met enkele balverliezen begon. In de eerste minuten kreeg Oostkamp al een stevige prik en vond geen antwoord op de vlotte combinaties van Waregem. Q1 27-11. Ook in het tweede quarter kregen we een zelfde scenario te zien. Een hoog tempo van Waregem en teveel balverliezen van Oostkamp (16 in eerste helft) bracht ons in nauwe schoentjes. De achterstand van 24 punten aan de rust was onmogelijk nog recht te zetten (48-24).
Coach Bruce Minne kreeg zijn team in de rust opnieuw gemotiveerd en dit was merkbaar. Met mooie combinaties en een hoger tempo toonde Oostkamp dat ze op dit niveau mee kunnen. Nieuwkomer Brylle plukte een pak rebounds (14 in totaal). Q3 62-41. Oostkamp won dus het derde quarter. Ook in het laatste quarter hield Oostkamp stand. Defensief zat alles goed door net dat tikkeltje agressiever te spelen. Waregem liet bij momenten teveel ruimte waar o.a. Simon kon van profiteren met 2 rake bommen. Quarter 4 16-24. Met een inzet en enthousiasme zoals in de tweede helft kunnen we in de volgende wedstrijden punten pakken.
Eindstand: 78-65
De punten voor Oostkamp: Arno 3, Jeroen 5, Simon 12, Nathan 9, Sven 2, Cedric 13, Brylle 9 en Wannes 12.

Geplaatst in Breaking News, Seniors One, Uncategorized en getagd met .