14/11/2015 KBBC Oostkamp U12B – Koekelare 26-59

Afgelopen weekend mochten we het opnemen tegen Koekelare A, welke in de ranking slechts één plaatsje hoger dan ons geplaatst staan. Het kon dus wel eens een spannende wedstrijd worden.

In het eerste quarter gaat het mooi gelijk op en wordt er aan een razend tempo gespeeld, onze spelertjes lopen zich de longen uit hun lijf en maken knap telkens de omschakeling tussen defence en offence, met enkele mooie korven tot gevolg. Enkel in de laatste minuten moeten we wat extra tegengoals slikken, maar tot dusver zeker geen man overboord.

In het tweede quarter daalt het wedstrijdritme en jammer genoeg ook onze speelstijl. We komen werkelijk in dipje te zitten en kunnen het niet opbrengen om er ons overheen te zetten. De instructies van de coach werden nauwelijks opgevolgd en ook de doorgevoerde wissels brachten geen soelaas. Bij Koekelare daarentegen hadden ze enkele uit de kluiten gewassen benjamins die in de rebound telkens de bal boven onze hoofden plukten en deze makkelijk konden binnenleggen.

We hadden met z’n allen gehoopt dat de hoofdjes na de pauze terug wat frisser zouden staan en er weer wat vuurwerk op het veld ging te zien zijn, maar onze jongens hadden het deze wedstrijd echt moeilijk. Niets lukte en we leken op sommige momenten enkel maar achter de bal aan te hollen. Behalve nu en dan eens een flits van wat we weten dat ze kunnen, konden ze ook dit quarter niet veel bijbrengen.

In het vierde quarter hadden ze er dan toch eindelijk genoeg van en kregen we terug een wedstrijd te zien. Net als vorige week kwam onze eindspurt jammer genoeg veel te laat op gang, maar kregen we toch te zien waar onze jongens toe in staat zijn als hun koppeke mee wil.

Belangrijke les blijft dus dat we niet zo snel de moed mogen laten zakken en dat, ook al gaat het eens even wat moeilijker, we moeten rustig blijven en gewoon en spel moeten blijven spelen. We weten dat we het kunnen, maar we moeten het ook geloven.

Toch blijft het knap dat onze jongens zich in dergelijke wedstrijden op het einde telkens weten te herpakken en alsnog voor een mooi slot kunnen zorgen.

Q1: 11-16
Q2: 3-20
Q3: 3-15
Q4: 9-8
Totaal: 26-59

Aanwezig: Joben, Fré, Jens, Jasper, Thomas, Remy, Simon, Baptist & Milo.
Afwezig: Jean-Baptiste

Geplaatst in U12 Benjamins B en getagd met .