21/10/2017 KBBC Oostkamp U14B – Mibac Middelkerke 56-45

De wedstrijden tegen Mibac Middelkerke stonden in het verleden altijd garant voor een spannende en vooral sportieve portie basketbal.

Ondanks de korte opwarmingsperiode schoten beide ploegen al snel uit hun spreekwoordelijke startblokken en werd er aan beide zijden vlotjes de weg naar de korf gevonden. Op het aanvallend geweld stond er duidelijk geen rem : 17 – 14 na quarter één.

Beide coaches scherpten hun verdediging wat aan bij het begin van het tweede quarter en dat was duidelijk te zien aan het afwerkingspercentage ! Was het nu de scherpere verdediging die zijn werk deed of was het …   Beide ploegen konden slechts 7 puntjes maken, van een gelijkopgaande wedstrijd gesproken. 24 – 21 aan de rust.

We hebben soms wel eens de gewoonte om een langere rustpauze te nemen dan officieel is toegelaten, maar nu was iedereen van bij het eerste fluitsignaal bij de pinken (alsook de andere vingers). In het begin van het derde quarter kwam Mibac sterker uit de kleedkamer en knabbelden ze een paar puntjes van de voorsprong af. Maar we lieten het hoofdje niet hangen en met vereende kracht boden we deftig weerwerk en konden zelfs de kleine voorsprong uitbouwen tot 43 – 35.

Het vatje van Mibac is stilletjes aan leeg aan het lopen en fysiek konden we beetje per beetje de bovenhand nemen.

Via quick-break lieten we enkele mooie korven liggen, maar gelukkig kregen we nog mogelijkheden genoeg om de voorsprong nog verder uit te bouwen en zo onze tweede zege van het seizoen veilig te stellen : 56 – 45 stond er te blinken op het scorebord hoog in de Valkaart.

Proficiat jongens en coach !

Aanwezig : Pepijn, Mathieu, Tristan, Remy, Maarten, Baptist, Indra, Joben en Rune.

Afwezig : Cas en Levi.”

Geplaatst in U14 Pupillen B en getagd met .