14/10/2017 KBBC Oostkamp One – Alsavin Belgrade 67-62

Oostkamp – Alsavin Belgrade 67-62

Zaterdagavond ontving Kbbc Oostkamp medeleider Alsavin Belgrade voor de zevende wedstrijd van het seizoen.  De bezoekers waren met slechts acht spelers afgezakt naar De Valkaart voor deze match.
Het volledige eerste quarter leek wel één lange studieronde met veel balverliezen aan weerszijden en vooral veel rommelige fases (15-16 na Q1)
Het tweede quarter verliep volledig in het voordeel van de beter georganiseerde bezoekers die bij momenten de thuisverdediging volledig zoek speelden.  Gelukkig was er op slag van rust een bom van Olivier om erger te voorkomen maar toch gingen we rusten met een kleine kloof op het scorebord (29-36).
De tweede helft bracht geen beterschap en beide teams bleven maar wat aanmodderen. Toch slaagden de bezoekers erin om de kloof verder uit te diepen want het duurde tot de 8 e minuut voor Tom de eerste fieldgoal na de rust liet optekenen (35-50)
De ploegmaats vatten weer moed en zo kon er nog wat gemilderd worden in het zicht van  het laatste quarter (40-50).
Bij aanvang van de laatste spelperiode sloeg de vlam nu wél in de pan en na twee dolle minuten wezen de bordjes 49-52.
Het thuispubliek ging nu volledig mee op in de remonte van hun ploeg en een vrijwillige fout van een der bezoekende topscorers op 4 min van het einde deed het tij volledig keren.
De bezoekende set-play faalde, de afwerking stokte en op karakter trokken onze jongens onder impuls van vooral Tom, Renzy en Cédric het laken definitief naar zich toe (67-62)
Schaduwzijde bij deze overwinning was het uitvallen van zowel Robbe en Ruben die beiden met knieproblemen naar de kant moesten.