7/10/2016: Fleurus – KBBC Oostkamp 77-71

Na een lange rit op vrijdagavond miste KBBC Oostkamp de start onder druk van Fleurus. Oostkamp kon niet rekenen op Niels wegens blessure aan de pols. De afwerking bij Oostkamp was niet goed, zowel de gewone field goals als de vrijworpen. Daar nog bij lieten we teveel rebounds liggen. Jammer want daardoor keken we al naar een achterstand aan, 21-9 na Q1.

In Q2 speelden we op niveau, Arno startte met 7 punten op rij, 28-21 na 5 min. Via mooie combinaties van Nathan en Jeroen kwamen we op 3 punten na 6 minuten. Bij Fleurus pakte Quattara zijn derde fout moest naar de bank. De afwerking bij Fleurus was weg en Oostkamp naderde tot op 1 punt aan de rust, 28-27.
Na de pauze startte Mikhail met een mooie dunk maar Oostkamp raakte moeilijk voorbij Fleurus. In de vijfde minuut kwamen we dan voor de eerste keer op voorsprong, 34-35. Fleurus reageerde meteen via Mertens en Tuluka. Q3 43-41.
In Q4 kon Oostkamp zich herpakken. Nathan scoorde 8 punten na elkaar en bracht Oostkamp op 47-51 in de 4de minuut. Oostkamp zat wel in foutenlast en dit al na 3 min. Die foutenlast zou de wedstrijd nog bepalen. Ondertussen viel Fleurus stil, het zag er naar uit dat Oostkamp richting zesde overwinning ging. Na 6 min bereikten we de grootste voorsprong van de wedstrijd (49-57). Maar Oostkamp kreeg heel snel fouten aangesmeerd en deze werden bij Fleurus omgezet in vrijworpen. 54-58 op 2 min van het einde. Het werd opnieuw een thriller want Fleurus kwam in de laatste minuut langszij. Met nog 3 sec op de klok kon Arno nog een doelpoging wagen maar miste jammer genoeg. 63-63, 5 min verlenging.
In de verlenging startte Cedric met een driepunter, gevolgd door een bom van Mureddu. Oostkamp liet dan 6 punten liggen. Bij Fleurus zorgden Tulaka en Quattara voor de punten. Oostkamp bleef achtervolgen via Wim en Nathan. 73-71 op 27 sec van het einde van de verlenging. Cedric kreeg onterecht een onsportieve fout aangesmeerd, Mureddu scoorde beide vrijworpen en kreeg nog eens balvoordeel. Steinier legde de eindstand vast 77-71.

De punten voor Oostkamp: Arno 12, Jeroen 4, Nathan 18, Tom 3, Wim 9, Cedric 15, Pieter 4 en Mikhail 6.
We blijven positief en kijken al uit naar de volgende wedstrijd nu zaterdag tegen Mons B met Simon Buysse. Supporters op post !!!!

Geplaatst in Breaking News, Seniors One en getagd met .