08/10/2016 Duva Oostende – KBBC Oostkamp U12A 51-71

Wedstrijdverslag DUVA Oostende C t. Benjamins A – 08.10.2016

Deze week mochten we het opnemen tegen de eerste van de twee Duva-ploegen die in onze reeks zitten. Duva C mocht de spits afbijten.

Wat een eerste quarter … De ref had besloten ditmaal werkelijk alles te fluiten.

Dit kwam ons, dachten we, goed uit want na onze eerste aanval kregen we meteen twee vrijworpen en de daaropvolgende aanval was het niet anders. Alle vier werden ze netjes binnengeworpen.

Helaas toch even te vroeg victory gekraaid. Ook wij kwamen in foutenlast. Met maar liefst 9 fouten in het eerste quarter, dat maar liefst een half uur duurde, hebben wij toch ook wat vrijworpen kado gegeven aan onze tegenstander. Niettemin, ondanks het regelmatig (en steeds terecht) affluiten door de scheids van de vele fouten, was er toch een hoog scoortempo langs beide kanten. Ditmaal dus zeker geen walk-over.

In het tweede quarter trokken we onze lessen en werden er al wat minder fouten begaan. Dit had een positieve invloed op het spel van onze jongens. De organisatie kwam terug en er werd knap gebasket, mede dankzij onze tegenstander die ook goed meedeed en telkens mooi kon tegenscoren. Wat een nagelbijtende wedstrijd met op het einde van de eerste helft een bommetje van een buzzerbeater die de vechtlust en het zelfvertrouwen van ons team nog wat kracht bijzette.

Het derde quarter werd even gemotiveerd aangevat zoals we het tweede afsloten. Met enkele knappe fastbreaks konden we Duva dan toch eindelijk even een tik verkopen en wat afstand nemen. Het passen en snijden begint steeds beter en vlotter te lukken en leidt ook regelmatig tot mooie korven.

In het vierde quarter leek Duva, die ons tot dan met slechts 6 spelertjes onvermoeibaar weerwerk bood, toch wat aan kracht te moeten inboeten. Rustig konden we de wedstrijd gecontroleerd uitspelen en jawel onze vijfde overwinning op rij is binnen J

Het weekend werd dus goed ingezet met een dappere tegenstander als uitdager. We zijn gewaarschuwd voor volgende week, want dan staat Duva nr. 2 ons op te wachten.

Het was voor de spelers een leerrijke wedstrijd met een ref die hen eens extra nauwlettend in de gaten hield (17 fouten voor Duva met 6 spelers en 23 fouten voor ons met 10 spelers).

 

Q1: 17-21

Q2: 13-14

Q3: 7-16

Q4: 14-20

Totaal: 51-71

 

Speelde mee: Simon, Remy, Damasso, Laurens, Thomas, Joben, Baptist, Milo, Mathieu & Jens

Afwezig: Fre

Geplaatst in U12 Benjamins A en getagd met .