23/10/2019 Falco Gent – KBBC Oostkamp U21 82-63

Op een woensdagavond moesten we het opnemen tegen Falco Gent U21 B. Zij waren een van de betere ploegen in de reeks. De vorige confrontatie eindigde op een overwinning voor ons.
Q1: 20-21
Van het begin was het een intensieve wedstrijd. Aan beide kanten moest er hard gewerkt worden om tot scoren te komen. Na enkele minuten viel Thibaut ook uit wat bleek een ernstige blessure te zijn. Gedurende het eerste quart konden we gelijke trend houden, maar moesten vaak te veel rekenen op individuele acties.

Q2: 40-41
Het tweede quart ging grotendeels zoals het eerste quart. Aan beide kanten was het nog steeds hard werken en hielden we elkaar in evenwicht. Zo gingen we rusten met een puntje voorsprong met een tweede helft die nog alle kanten kon opgaan.

Q3: 60-41
Onze start in de tweede helft misten we helemaal. De tegenstander werd veel gretiger en we zakten achteruit. Offensief konden we niets meer brengen, vonden elkaar niet meer en kregen we schrik. Ook in verdediging liep het niet goed. We waren steeds geklopt en Gent speelde goed rond. Ze maakten enkele mooie scores en driepunters wat ons vertrouwen nog meer liet zakken. De gretigheid van de eerste helft verdween helemaal en zo eindigde een zeer zwak derde quart.

Q4: 82-63
In het vierde quart konden we ons een beetje herpakken na de slechte start van de tweede helft. We begonnen weer gretiger te verdedigen en offensief konden we ons weer tonen. Toch bleef Gent goed spelen en zo ging het spel op en af met een gelijkopgaand vierde quart. Zo konden we de wedstrijd afsluiten met een toch positieve laatste quart.
De match eindigde met 82-63

Quarterstanden: 20-21, 40-41, 60-41 en 82-63

Geplaatst in U21 Junioren en getagd met .