09/11/2019 KBBC Oostkamp – Zwevezele B 73-53

09/11/2019: Verslag : KBBC Oostkamp Two – BBC De West-Hoek Zwevezele HSE B: 73 – 53

Q1: 14-16

Deze wedstrijd was een confrontatie met een oude bekende, nl. Flor Deweerdt. Sommige spelers van de huidige two-ploeg kenden hem goed als voormalig teamgenoot, dus langs beide kanten hadden ze iets te bewijzen aan elkaar. Zwevezele begon een pak gretiger aan de wedstrijd dan de thuisploeg. Oostkamp miste de start en moest meteen gaan achtervolgen. Een time-out bij ons was noodzakelijk om zaken bij te schroeven, maar deze wierp niet onmiddellijk zijn vruchten af. De tegenstand liep uit tot een maximum kloof van 10 punten (6-16). Gelukkig was dit voldoende om ons wakker te schudden en de fouten recht te zetten. Net voor het einde van Q1 konden we de aansluiting maken zodat de match opnieuw speelbaar werd.

Q2: 33-28

Er werd beter geroteerd in defense en meer als ploeg samengespeeld wat duidelijk resulteerde in vlottere scores. Met snelle omschakelingen konden we de tegenstander pijn doen hiermee namen we de voorsprong op Zwevezele en lieten deze niet meer schieten. De uiteindelijke kloof bij de rust was 5 punten.

Q3: 51-45

We wisten dat de tegenstander zich niet zomaar gewonnen zou geven dus was het voor ons van belang de focus gedurende de resterende 20 min te behouden. Oostkamp dreigde veel naar de basket hierdoor kwam de tegenstand met foutenlast te zitten. We vergaten wel de match te beslissen op de vrijworplijn door de vele gemiste vrijworpen. We konden het derde quarter gelukkig nog met 1 punt verschil winnen.

Q4: 73-53

In Q4 konden we het volledig afmaken want Zwevezele kwam nog amper tot scoren toe (8 punten) door onze goede defense en had bovendien nog eens te kampen met veel foutenlast. Dit was ook het quarter waar wij het vlotst de weg naar de korf vonden waardoor Zwevezele uiteindelijk de boot inging met 20 punten verschil. De tegenstand werd onder de 60 punten gehouden, Job done!!

Verslag: Jeroen

Geplaatst in Seniors Two en getagd met .