31/08/2019 KBBC Oostkamp U18 – Wevelgem 68-70

De eerste competitiematch. Slechts 7 spelers beschikbaar. We kregen dan ook versterking van Mathieu en Maxime die normaal bij de U21 spelen. We startten de match met te zwakke defenses en ongeorganiseerde offenses. Toch konden we ons herpakken tegen het eind van het 1ste quarter. (Q1:19/19).  Het 2de Q moest een pak beter. Enkele goeie passen en gelukte fast-breaks leiddden tot scoren. Maar, de defense was nog niet goed genoeg, daardoor moesten we de 2de helft starten met 2 punten achterstand (Q2: 36-38). In de 2de helft begon de teamdefense eindelijk op te brengen. We kwamen op voorsprong. Offensief ging het goed. Dat resulteerde in een paar mooie scores. We wonnen het derde quarter en kwamen op voorsprong (Q3: 54-48). De voorsprong behouden tegen dit sterk Wevelgem was ons doel. We begonnen gefocust aan het 4de quarter. Wevelgem kwam enkele keren dichterbij maar we behielden een voorsprong van zo’n 8 punten op drie minuten van het einde. Naar het einde toe verloren we de controle over het spel. Slechte beslissingen in offense en enkele turnovers. Wevelgem kwam terug tot op 1 punt met nog 14 seconden te gaan en was ook nog in balbezit. (68-67). Wat niet mocht gebeuren gebeurde toch. Wevelgem kreeg een open 3-punt shot en scoorde. Onze laatste offense mislukte. We verliezen een match die we konden gewonnen hebben. (68-70). Maar, ook Wevelgem is een verdiende winnaar.

Verslag Robin

Speelden mee:  Len, Torin, Maxim, Emile, Guillaume, Yentl, Mathieu, Maxime, Robin.

Geplaatst in U18 Kadetten Landelijk en getagd met .