11/05/2019 Sijsele – KBBC Oostkamp U18 52-62

Zaterdag 11/05/2019 Sijsele – KBBCO U18 52/62
De laatste wedstrijd van het seizoen. Winst was het doel. We wisten dat we met slechts 6 spelers U18 voor een moeilijke opdracht stonden. Of de 4 meegereisde U16 spelers een troef waren moest nog blijken. Hoofdzaak was om de foutenlast bij onze U18 te kunnen beheersen. Ook Sijsele trad aan met slechts 6 U18 spelers en 1 U16 speler. Bij de start werd meteen duidelijk dat Sijsele met een strikte defense het ons niet gemakkelijk maakte. Hun defense belette ons het scoren en zorgde voor wat frustratie (Q1 17-10). In de tweede quarter probeerden we het hoofd koel te houden. Onze U16 spelers zorgden ervoor dat we enkele minuten konden rusten. Nog belangrijker was dat we geen fouten konden maken als we op de bank zaten. Sijsele won ook de tweede quarter (16/13). We gingen de rust in met 10 punten achterstand. Toen al konden we inschatten dat Sijsele in de problemen zou komen als ze hun defense niet aanpasten. In de derde quarter probeerden we nog meer onze grote jongens aan te spelen. Gevolg nog meer fouten voor Sijsele en veel vrijworpen voor ons (Q3 9/19). Het vierde quarter werd een zielige vertoning. Sijsele bleef fouten maken waardoor de een na de andere met 5 fouten mochten gaan zitten. De match werd voortijdig afgefloten omdat er maar 1 speler van Sijsele overbleef. We wonnen de 4de quarter 10/20. Onbegrijpelijk dat we na de wedstrijd niet welkom waren in de kantine van Sijsele en geen dranken konden nuttigen. Slechte verliezers dus. Nochtans verloren ze de match door hun ondoordachte defense. Voor ons een mooie afsluiter van een zeer geslaagde tweede ronde (verdiend 2de in de rangschikking).
Verslag: Philippe
Speelden mee: U18/ Mathieu, Maxime, Arno, Siebe, Giel, Yentl. U16/Robin, Len, Emile, Torin.

Geplaatst in U18 Kadetten Landelijk en getagd met .