04/05/2019 Ninove – KBBC Oostkamp U21 69-85

4/05/2019: Ninove – U21
Als laatste wedstrijd van de competitie stond wederom een confrontatie met Ninove gepland, voor de vierde maal in een goede drie maand tijd! Een ochtendmatch om 11u ’s morgens dat ligt onze jongens dit seizoen wat minder. Dat bleek ook in de eerste minuten, waarbij Ninove een blits start nam: 15-6 halverwege het eerste kwart. De spelers kwamen samen in een “huddle” en zonder time-out van de coach herpakten ze zich snel. Met enkele steals en snedige penetraties werd de kloof in een mum van tijd gedicht. 22-22 na Q1.
Het tweede kwart verliep de eerste minuten gelijk opgaand. Ook de jongens in het grijs hadden wat moeite met het ochtendtijdstip, er werd zeer veel toegelaten wat leidde tot zeer fysiek spel en enkele gevaarlijke situaties. Gelukkig konden we het hoofd koel houden en op het einde van het tweede kwart een kleine kloof slaan met enkele fastbreaks: 41-47 na Q2.
Na de pauze kwamen we gefocust uit de kleedkamer. We stonden er als team, ook defensief zag het er goed uit, maar echt uitlopen zat er niet in. Het kwart werd afgesloten met 54-64.
Het vierde kwart startten we defensief heel sterk, wat leidde tot enkele steals en fastbreaks en diepen zo de kloof verder uit tot een 25-tal punten. Ninove was van slag en de match was gespeeld. De match werd professioneel uit gespeeld, wat resulteerde in een gemakkelijke overwinning en een eindscore van 69-85.
Het was tevens de laatste jeugdwedstrijd van Jeroen die met een sterke prestatie zijn jeugdcarrière (volledig traject doorlopen bij Oostkampse jeugd) op een mooie manier kan afsluiten. Proficiat, Jeroen!
Ook een groot dankwoord aan alle U18-spelers die ons tijdens het seizoen vele malen een grote dienst bewezen hebben in de U21-wedstrijden!
Jammer genoeg wonnen we de vorige wedstrijd tegen Deerlijk met een puntje te weinig (winst met 16 punten, waarbij de vorige wedstrijd tegen hen met 17 punten werd verloren) om de winnaar van de derde competitieronde te worden. Maar toch een dikke proficiat aan de spelers voor een sterke derde competitieronde! Een mooie afsluiter van een bewogen en intens seizoen.
Verslag: Coach

Geplaatst in U21 Junioren Landelijk en getagd met .