16/02/2019 KBBC Oostkamp – Iebac Ieper 89-64

Verslag wedstrijd KBBC Oostkamp Two – Vk Iebac Ieper A (89 – 64)
Na de winst tegen Desselgem thuis, waarbij we wonnen met een hoge score, wilden we graag op dit niveau verder spelen door thuis te winnen tegen Vk Iebac Ieper A. Deze ploeg staat onderaan van onze reeks gerangschikt maar dit wil niets zeggen. De wedstrijd moet nog altijd gespeeld worden. Gedurende het eerste quarter verliep de wedstrijd heel gelijk opgaand. Oostkamp vond gemakkelijk de weg naar de ring, maar liet de tegenpartij ook gemakkelijk scoren waardoor de tussenstand na het eerst quarter 19 – 20 was. Het goede niveau van de drie voorgaande wedstrijden was dus ver te zoeken.
Het niveau van het eerste quarter werd doorgetrokken naar het tweede quarter waardoor Oostkamp niet zelf het tempo in de wedstrijd kon bepalen, maar meespeelde met het tempo van Ieper. Na een peptalk van de coach speelde Oostkamp plots een versnelling hoger waarbij de thuisploeg enkele snelle omschakelingen konden belopen. Hierdoor kon de thuisploeg met een 5 punten kloof de rust in gaan. Ruststand: 33 – 28.
Na de rust startte Oostkamp heel gretig aan de partij doordat de coach tijdens de rust ons vertelden dat het niveau dat we tijdens de eerste twee quarters speelden ondermaats was. Dit motiveerde de spelers van de thuisploeg enorm waardoor ze met het mes tussen de tanden speelden zowel op defensief als op aanvallend vlak. Dit veroorzaakte enkele defensieve stops die resulteerden in snelle scores zodat er een 20 puntenkloof ontstond. Het positieve aspect was dat we 36 punten maakten in dit quarter. Tussenstand na het derde quarter: 69 – 50.
Tijdens de eerste 5 minuten van het vierde quarter drukte Oostkamp het gaspedaal nog dieper in zowel defensief als op aanvallend vlak zodat er een 25 puntenkloof ontstond. Ook op defensief vlak verliep het veel beter dan de eerste helft waardoor we maar 14 punten tegen kregen tijdens dit quarter. In het laatste quarter trokken we de lakens snel naar ons toe en gaven we de tegenstand niet meer de kans om in de wedstrijd terug te komen. De eindstand: 89 – 64.