02/02/2019 Blankenberge – KBBC Oostkamp U16A 58-74

Blankenberge -U16  58-74

Voor de 4de maal dit seizoen namen we het  op tegen Blankenberge. De eerste twee wedstrijden konden we makkelijk winnen , maar de derde maal won Blankenberge  verdient en bleven we met een wrang gevoel achter.

Wat zou het milde zeeklimaat ons nu bieden.  Robin , Lucas , Aref , Emile (George) en Toon misten de start alvast niet.

0-7 na 3 minuten. Blankenberge reageerde door de stand weer in evenwicht te brengen. De ingevallen Len lukte een 3-punter en ook Andres deed met vrijworpen zijn duit in het zakje. Zij aan zij snelden we naar het eind van het eerste kwart 19-19. Mooi snel basketbal onder het goedkeurend oog van “coach der coaches” Lucien Vankersschaever.

In het tweede kwart hadden we het moeilijk om in het zog van Blankenberge te blijven.  Blankenberge liep 5 punten uit maar aan de rust stonden we bij 32-31 weer heel dichtbij.

Derde kwart,  Noah met een steal en blokshot toonde de goede richting, Mauro en Yaro deden er wat prima defense werk bovenop. Zo was de toon gezet voor een meer defensief kwart van beide zijden. Het lukte ons toch om weer met een puntje voor het 4de kwart aan te snijden. 47-48

Het was meer dan duidelijk wie bij Blankenberge aan banden diende gelegd te worden Emiel(Desmit) en Torin die Lucas kwam aflossen volbrachten die taak met verve. Blankenberge diende de rol te lossen , halfweg het kwart hadden we een 10 puntenkloof . We  hielden in het wedstrijd einde  voldoende het hoofd koel om dit niet meer af te geven.

Geplaatst in U16 Miniemen Landelijk en getagd met .