18/11/2018 Kortrijk Sport C – KBBC Oostkamp Two 62-72

Verslag wedstrijd Kortrijk Sport C – KBBC Oostkamp Two (62 – 72)
Na het verlies van vorige week in Oostende tegen RHK Oostende B, waar we een totale off-day hadden, wilden we in Kortrijk graag de orde op zaken stellen door te winnen tegen Kortrijk Sport C. Deze ploeg staat namelijk in het midden van onze reeks gerangschikt. Gedurende de eerste 5 minuten startte Oostkamp heel sterk aan de partij waardoor er al snel een kleine kloof ontstond tussen beide partijen. Na enkele misverstanden in de verdediging en het minder lopen in aanval, kwam Kortrijk Sport C terug tot op 1 punt. Tussenstand na het eerste quarter: 13 – 14.
In het tweede quarter liepen de eerste vijf minuten gelijk opgaand doordat aan beide kanten heel goed verdedigd werd. Maar na enkele defensieve stops die resulteren in snelle omschakelingen die tot een score bekwamen, kon Oostkamp een kloof slaan net voor de rust. Hierdoor kon de Oostkamp met een 12 punten kloof de rust in gaan. Ruststand: 27 – 39.
Na de rust startte Oostkamp wat slordig aan de wedstrijd waardoor de kloof voor de rust snel slonk tot een 7-tal punten. Hierdoor moest onze coach een time-out nemen om orde op zaken te stellen zowel aanvallend als op defensief vlak. Na de peptalk van de coach kwam Oostkamp heel gretig uit de time-out en speelde Oostkamp met het mes tussen de tanden waardoor we opnieuw enkele defensieve stops hadden die opnieuw resulteerden in snelle scores. Hierdoor kon Oostkamp opnieuw uitlopen. Tussenstand na het derde quarter: 41 – 55.
Tijdens de eerste 5 minuten van het vierde quarter drukte Oostkamp het gaspedaal nog dieper in zowel defensief als op aanvallend vlak zodat er een 20 puntenkloof ontstond. Op het einde van het vierde quarter liet Oostkamp nog enkele ‘easy points’ toe waardoor de puntenkloof gehalveerd werd tot 10 punten, maar de overwinning voor Oostkamp was binnen. De eindstand: 62 – 72.