24/11/2018 Oudenburg – KBBC oostkamp U16B 54-62

Wedstrijdverslag tegen Oudenburg A :

Een wedstrijd tegen Oudenburg was in het verleden altijd een garantie op spanning en sensatie, waarbij we helaas altijd aan het kortste eindje trokken …
Gezien de klassering van onze tegenstander en gezien zij grotendeels met tweedejaars spelen, was onze kans op succes redelijk beperkt, maar een wedstrijd start altijd met 0 – 0 !

We namen een blitsstart alsook een blits coachwissel en we liepen al snel uit tot 2 – 6 met mooi basket (we pinkten eventjes een traan weg !). “The sky is the limit” voor sommigen …
Maar na onze goede start zakte onze pudding een klein beetje ineen en kwam Oudenburg beter en beter in de wedstrijd. Maar we lieten ons niet doen en vochten (spreekwoordelijk) voor iedere morsel Oudenburgsegrond ! Mooi ! Na quarter 1 stond er ergens 15 – 14 te lezen.

In quarter twee bleef het uitermate spannend en werd er geen strobreed toegegeven aan elkaar. Het was soms een bitsige wedstrijd, maar het was steeds fair en sportief te noemen. Er werd mooi basket gespeeld zowel verdedigend als aanvallend. We gingen de rust in met een kleine voorsprong van 4 punten : 30 – 34.
De coach dacht : “rust = koffie” en trok met de voltallige ploeg richting cafetaria. Een aandachtige toeschouwer wees hen echter op de juiste richting naar de kleedkamer !

Na de spreekwoordelijke koffie kwamen alle spelertjes vol goede moed en zin terug uit de kleedkamer (of was het de cafetaria ?) en werd de wedstrijd op eenzelfde elan verder gezet. Van een nek-aan-nek race gesproken ! Er werd geen duimbreed toegelaten en de zenuwen gierden door Ter Beke : 45 – 46 na quarter 3.

Wat een wedstrijd ! Niemand van ons had kunnen dromen dat we zo’n spannende wedstrijd zouden zien.
In quarter vier werd onze verdediging nog wat aangescherpt en kon de aartsgevaarlijke nr. 14 eindelijk aan banden gelegd worden door teamverdediging ! Oudenburg kon onze aanvalsmachine niet afstoppen en uiteindelijk wonnen we deze wedstrijd met 54 – 62 !

Nice job gasten en coach.

Toch ook een pluimpje aan de fysical coach en de coach met de kortste carriere ooit !

Geplaatst in U16 Miniemen, U16 Miniemen Provinciaal en getagd met .