01/11/2018 Kortrijk Sport – KBBC Oostkamp U14A 62-52

WEDSTRIJDVERSLAG BC KORTRIJK SPORT T. U14A DD. 01/11/2018

1 november, feestdag. Wie dacht eens goed uit te slapen, was eraan voor de moeite. Onze kanjers mochten zich opmaken om het hoofd te gaan bieden in en tegen Kortrijk.

Uit de heenwedstrijd bleek dit reeds een te duchten tegenstander. Er werd opgedragen om sterk uit de startblokken te schieten en de focus gedurende de ganse wedstrijd te bewaren.

Net daar bleek het schoentje te knellen … Gedurende het overgrote deel van de wedstrijd waren we precies toch wat in ‘feestdagstemming’, te laks in defence, te traag, mindere afwerking, het gedacht van ‘no panic, we komen er wel’ leek zich in alle hoofdjes af spelen.

Gedurende de drie eerste quarters bleek dit (misschien jammer genoeg) nog te lukken ook. Maar Kortrijk had ondertussen door dat er misschien meer in zat en duwde in het laatste quarter nog eens goed door.

Paniek in de rangen was het resultaat. Onze teamplay, waar we al enkele wedstrijden mee konden schitteren, zakte ineen en we werden koud gepakt.

Teleurstelling en schuldbesef overheersten na de wedstrijd. Een duidelijke/harde les was geleerd: elke wedstrijd moet gespeeld worden (en dan nog liefst met het mes tussen de tanden).

Q1: 14-17; Q2: 10-9, Q3: 10-17 en Q4: 28-9. Eindscore: 62-52

Geplaatst in U14 Pupillen A en getagd met .