27/10/2018 KBBC Oostkamp One – Basics Melsele 96-83 (Beker v Vl)

Voor de beker van Vlaanderen kreeg KBBC Oostkamp meteen een topper op bezoek. De leider uit Top Division 1, Remant Basics Melsele-Beveren, was onze tegenstander.
Robbe speelde uit voorzorg niet (bekkenprobleem). Voor Renzy was het zijn eerste optreden na zijn kuitblessure.

Oostkamp kreeg bij de start een voorgift van 5 punten.
Melsele werkte die voorsprong al weg in de eerste minuut van de wedstrijd terwijl Oostkamp met 2 balverliezen startte. Een sterke Geoffrey Hockins maakte indruk op Oostkamp maar dankzij enkele uitblinkers zoals Tom en Cedric bleef de schade beperkt na Q1 25-21, een gelijk opgaand eerste quarter dus.

Melsele duwde verder in Q2 via Hendrickx en Dhooghe. Oostkamp kwam op 13 punten achterstand. Renzy en Ruben halveerden de achterstand nog net voor de pauze. Rust 43-49.

De kopjes bij Oostkamp wezen in de goeie richting, ook in Q3. Oostkamp speelde met dezelfde gedrevenheid als in de vorige wedstrijd, ook al stond de leider van Top Division 1 voor hen. Met 26 punten in het derde quarter bleef Oostkamp geloven in een stunt. Q3 69-68.

Na een gelijk opgaande start in Q4 stond het 75-75 na 2 minuten. Punt per punt nam Oostkamp afstand van Melsele o.a. via sterkhouders Stijn en Tom. 4 bommen op rij (Jules, Ruben, Tom en Cedric) in de laatste 5 minuten van de wedstrijd brachten Oostkamp op ruime, niet in te halen, voorsprong. Melsele deed alles wat ze konden maar zonder succes. Oostkamp gaat dus een ronde verder in de beker van Vlaanderen na een 96-83 overwinning.