29/09/2018 KBBC Oostkamp U14A – BC Oostende (beker van Vlaanderen) 48-81

WEDSTRIJDVERSLAG U14A T. BC OOSTENDE (BEKER) – 29.09.2018

Afgelopen weekend stond voor de meeste spelers geheel in teken van ‘den basket’. We hadden immers twee wedstrijden te spelen. De zaterdag voor de beker thuis tegen Oostende en de zondag op verplaatsing tegen Wielsbeke.

Oostende mocht dus de spits afbijten.

We startten knap en konden vlot mee met het spel van Oostende. Alles leek te kloppen, zowel in aanval als in verdediging. Het eerste quarter konden we zelfs winnend afsluiten. 15-14

In het tweede quarter viel alles echter plots ineen. In de verdediging waren we veelal te laat of niet gefocust genoeg en in de aanval waren we plots te opgejaagd, wat resulteerde in slechte passes die op hun beurt dan weer leidden tot menige fast-breaks voor Oostende. We slaagden er maar niet in een vuist te maken en terug ons spel en de drive van het eerste quarter op te rakelen. Een pijnlijke 10 tegen 30 stand voor dit quarter was het gevolg.

Tijdens het derde quarter toonden we weer meer lef en probeerden we terug in het spel te komen. Het Oostends overwicht bleef echter duidelijk. Onze gehaaste/slordige passing bleef ons parten spelen en ontsierden onze verwoede pogingen om de draad weer op te pikken. Stand Q3: 7-20

In het laatste quarter vonden we eindelijk de rust terug en zagen we weer een mooi geheel als team. Knap van de jongens om zich over de slagen in het tweede en derde quarter heen te kunnen hijsen en alsnog hun kunnen te etaleren, maar jammer genoeg net iets te laat om nog iets te kunnen betekenen in deze bekerwedstrijd.
Q4: 16-17

Kortom, we waren even de pedalen kwijt, maar hebben ongetwijfeld de nodige (dure) lessen getrokken om als team naar de toekomst toe beter en sterker te worden.

Eindstand: 48-81

Geplaatst in U14 Pupillen A en getagd met .