30/09/2018 Wielsbeke – KBBC Oostkamp U14A 51-52

WEDSTRIJDVERSLAG BOBCAT WIELSBEKE T. U14A – 30.09.2018

Afgelopen weekend – part TWO

Zondagmorgen, tijd om te tonen wat we waard zijn na de opdoffer van gisteren.

Dat het terug geen makkie zou gaan worden was op voorhand geweten. Tegen ploegen waar wij reeds voor de overwinning hadden geknokt, had Wielsbeke (schijnbaar gemakkelijk(er)) gewonnen. We waren dus gewaarschuwd dat het terug een harde dobber zou kunnen worden.

Wielsbeke zette meteen de toon. Waar wij nog wat aan het ‘opwarmen’ waren, voerden zij meteen de druk op en toonden dat het hen menens was. In de rebounds toonden ze zich sterker en konden dikwijls meermaals proberen om tot een score te komen. Ze wonnen dan ook het eerste quarter met 17-9.

Nog geen man overboord, maar we moesten beter kunnen én doen.

Gelukkig hadden we ons lesje na gisteren wel geleerd en staken we meteen ook een tandje bij. Op karakter toonden onze jongens zich een waardige tegenstander en de evenknie van Wielsbeke. Dit quarter eindigde onbeslist: 11-11.

Pauze, en dus nog steeds een kloof van 8 punten in te halen.

Als het tweede quarter ons wat had bevestigd, was het wel dat ze te pakken waren. Vol goede moed en met veel zin begonnen we aan de tweede helft. Wat onthutst van het plotse Oostkamps geweld zakte Wielsbeke even in waardoor we in geen tijd de volledige achterstand hadden bijgebeend. Time-out voor Wielsbeke waarbij hun coach terug wat vuur in zijn rangen bracht. Onze jongens hielden echter knap stand en wonnen dit quarter met 13-19 (nog 2 puntjes in te halen dus).

Het vierde quarter was voor menig hartpatiënt niet echt een aanrader. Voor het eerst in de wedstrijd namen we de leiding en van dan aan werd op het scorebord constant haasje-over gesprongen tussen de beide teams. Met nog 1 minuut op de klok – we stonden terug 1 puntje achter – nam de coach zijn laatste time-out. Er werd een play uitgestippeld die de jongens feilloos omzetten op het terrein. Met een afstandsworp sprongen we terug over Wielsbeke. Time-out voor Wielsbeke op 25 sec. van het einde … Ze kozen ervoor om aan de overzijde van het veld in te werpen en dus 24 seconden op de shotklok te krijgen om zo de tijd te laten zakken en op het eind tegen te scoren. Maar met een sterke defence en als opdracht zeker geen fout te maken hebben we hen die kans ontnomen en hoorden we plots het verlossende signaal van de buzzer. Tribune recht, bank recht, armen in de lucht, na de match van gisteren deed de overwinning van vandaag eens zoveel deugd. Proficiat jongens, wat een team-effort !

Eindstand: 51-52

Geplaatst in U14 Pupillen A en getagd met .