15/09/2018 Sijsele – KBBC Oostkamp U14A 52-67

WEDSTRIJDVERSLAG BASKET SIJSELE T. U14A – 15.09.2018

Naar de wedstrijd van afgelopen zaterdag werd met spanning uitgekeken. Twee weken terug konden we Sijsele thuis verslaan met slechts 1 luttel puntje verschil. We mochten ons opmaken voor een nagelbijtende wedstrijd.

Sijsele schoot het sterkt uit de startblokken. Hoewel we vlot mee konden in de wedstrijd, bleek een ‘deksel op de korf’ roet in het eten te gooien. Een droge 9-0 stand halverwege het eerste quarter was het resultaat. De spelers bleven er echter rustig onder en vertrouwden op hun kunnen. Uiteindelijk kwamen we ook tot scoren, maar de kloof dichten lukt niet meer. Na de eerste 10 minuten was het 15-10 in het voordeel van de Sijsele.

Dankzij een driepunter vonden we in het tweede quarter meteen aansluiting bij Sijsele. Door de hoge foutenlast langs beide zijden, lag het spel wel meermaals stil en werd het ritme wat uit de wedstrijd gehaald. De afwerking was echter stukken hoger waardoor we dit quarter winnend konden afsluiten en de rust konden ingaan met 2 punten voorsprong: 27-29.

Ze waren terug te kloppen, maar we moesten ons koppeke erbij houden.

In het derde quarter verwenden onze jongens de supporters met hoogstaand basket. De ooohhh’s en aaahhh’s rolden van de tribune. Er werden acties opgezet en teamplay vertoond om de vingers van af te likken. Sijsele kon niet meteen een antwoord bieden en we liepen vlotjes uit. Halverwege dit quarter stokte de machine plots. Wat geïntimideerd door de hevige coaching aan onze aanvalskant en het joelende thuispubliek verloren we onze kalmte en begonnen we nerveus en haastig te spelen waardoor we soms dom balverlies leden. Sijsele kwam terug in de wedstijd, maar uiteindelijk hielden we stand. 39-50

In het laatste quarter kwam de rust terug in de ploeg en verliep het spel gelijk opgaand. We konden de wedstrijd rustig uitspelen en sloten ook dit quarter winnend af, wat resulteerde in een eindstand van 52-67.