15/09/2018 Izegem – KBBC Oostkamp Two 67-85

Matchverslag: Izegem B – KBBC Oostkamp Two 15/09/2018

Q1: 23-15
We begonnen wat moeizaam aan de match, we kwamen moeilijk tot scoren in tegenstelling tot onze tegenstander die van afstand gemakkelijk kon binnenshotten. Onze defense stond nog niet volledig op punt waardoor Izegem steeds de open optie kon vinden en kon uitlopen tot een kloof van 8 punten.
Q2: 34-40
Ook het begin van Q2 ging op het zelfde elan voort als Q1, er ontstond een kloof van 12 punten. Onze coach trok hierbij aan de alarmbel en schakelde over naar een zone-defense, het was voor de spelers belangrijk om de kalmte te bewaren en deze kloof stelselmatig te dichten. De verandering van tactiek in defense wierp duidelijk zijn vruchten af, in geen tijd stonden we gelijk en gingen we zelfs over Izegem waardoor wij 6 punten voor kwamen te staan aan de rust.
Q3: 53-61
Het derde quarter was een erg gelijkopgaand quarter maar we konden toch het verschil aan de rust met 2 punten verder doen uitlopen.
Q4: 67-85
We bleven als een collectief geheel spelen zowel in aanval als verdediging. Izegem had geen direct antwoord klaar en kon niet meer afwerken aan het percentage waarmee ze de wedstrijd hadden aangevat. Zo is gebleken dat het noodzakelijk is als team over een zekere mentale weerbaarheid te beschikken om dergelijke achterstand tot een winst te kunnen ombuigen.
Verslag: Jeroen

Geplaatst in Seniors Two en getagd met .