15/09/2018 KBBC Oostkamp U21 – Melco Ieper 59-61

U21 Oostkamp – Melco Ieper: 59-61
Met de grote nederlaag van 2 weken geleden in het achterhoofd wilden we geen herhaling van wat er toen gebeurde. Met volle goesting stonden we de opworp op te wachten, dat was ook te zien aan onze eerste minuten. We liepen beetje bij beetje uit op de tegenstander dankzij onze goede defence waardoor ze minder gemakkelijk de fastbreak konden opzetten zoals dat veel te gemakkelijk ging in de heenwedstrijd. Tussenstand quarter 1: 21-15. Het begin van het tweede querter verliep stroef, we hadden moeite met scoren en Melco kon steeds dichter kruipen. De schade werd beperkt met een uiteindelijke achterstand van 2 punten. Tussenstand rust: 34-36. Met opgeheven hoofd begonnen we sterk aan de tweede helft met een aantal 6-0 runs aan onze kant, maar ook jammer genoeg wist Melco steeds opnieuw een run op te zetten. Tussenstand quarter 3: 51-48. Onze defence was doorheen de hele wedstrijd sterk, echter de vermoeidheid begon in ons spel te kruipen. Voldoende rotaties hielden in ons in ons spel en konden de wedstrijd in onze handen houden. Door foutenlast van een aantal spelers en door opnieuw enkele runs van de tegenstander werd de spanning in de wedstrijd opgevoerd. We wisten al bij al de rust te bewaren, maar een driepunter van Melco in de laatste 40 seconden waardoor ze 2 punten voorkwamen. Na de noodgedwongen time-out wisten we dat we zeker deze wedstrijd verdienden te winnen. Na 2 driepunters en een aantal lay-ups, was het geluk niet aan onze kant. We verliezen de wedstrijd wetende dat we goed gespeeld hebben en zeker meer verdienden. Einduitslag: 59-61.

Hebben gespeeld: Giel, Mathieu, Ennio, Thomas Vancrombrugghe, Tomas Deboot, Jeroen, Lauris, Seppe, Wannes en Zarin

Verslag: Tomas

Geplaatst in U21 Junioren en getagd met .