24/03/2018 KBBC Oostkamp Two – Zwevezele B 77-63

Met een heel sterke terugronde en vier opeenvolgende overwinningen in de competitie, begon onze Two-ploeg aan zijn laatste thuiswedstrijd van het seizoen, tegen Zwevezele B. Coach en spelers waren de nipte nederlaag op verplaatsing zeker niet vergeten (77-75). Iedereen was er op gebrand om revanche te nemen en zo de vijfde overwinning op rij te winnen voor ons thuis publiek.
Onze buren namen in het eerste quarter de bovenhand met wat knappe aanvallen. Desondanks bleven we de kloof klein houden. Na een 1ste Time-out van onze coach en een oppepper van onze kapitein Serge, begonnen we grettiger te spelen. Desondanks verliezen we toch de eerste quarter met 15-20. Begin tweede quarter kunnen we snel de kloof dichten en komen we in ons ritme. De wedstijd kantelde volledig door onze sterke defensieve druk en goede communicatie onderling. Door regelmatig balverlies van de tegenpartij en snelle omschakeling naar aanval, geraakten we vlot aan scoren. Mede door ons sterk ingevallen kadetten-duo: Siebe en Thibaut, gingen we de rust in met een mooie kloof van zestien punten. (43-27)
De kloof die we hadden gemaakt in de eerste helft, bouwden we stilletjes aan verder uit. Met een paar drie-punt shots lopen we al snel uit naar vijfentwintig punten. Dit verschil kunnen we ongeveer ook aan houden tot het einde van de derde partij zodat de score 64-42 was voor begin van de laatste quarter. De eerste paar minuten gingen nog wat gelijk op, de coach liet al wat basisspelers rusten. Waardoor ‘de westhoek’ toch wat vernieuwde energie vond en terug wat te gemakkelijk tot scoren geraakte, wat bij ons niet meer goed lukte. Toch kunnen we de wedstrijd ‘gecontrolleerd’ winnen met een verschil van viertien punten, na een applaus vervanging voor Kevin Vanhauter. Hij zal onze club verlaten als speler maar zal zich actief blijven inzetten als jeugdtrainer bij KBBCO, volgend seizoen.
Na weinig balverlies en na schitterend verdedigd werk wint onze Two-ploeg de match met 77-63. En staan we voorlopig 3de in de rankschikking met nog twee uitwedstrijden op het programma: Bebita Eernegem A en kersvers kampioen in onze reeks HEXIA Zwevegem-Deerlijk B.
Speler Two-ploeg

Geplaatst in Seniors Two en getagd met .