021/12/2017 KBBC Oostkamp One – BBC Loyers 72-49

Wedstrijdverslag KBBC Oostkamp – BBC Loyers

Na de schitterende overwinning vorige week tegen Sijsele hadden we BBC Loyers op bezoek. Loyers kent een moeilijk seizoen en staat onderaan de rangschikking.

Oostkamp onderschatte de tegenstander want Loyers bleef de hele eerste helft mooi langszij. Een laag shot percentage bij Oostkamp was de oorzaak. Ondanks dat eindigde we Q1 met een kleine kloof via Stijn en Cedric (18-13).
Oostkamp slaagde er ook in Q2 niet in om afstand te nemen van Loyers. Ilongo en De Campos zorgde voor de punten bij Loyers terwijl Oostkamp slechts 3 punten scoorde in de eerste 5 min van Q2 (21-20). Tot aan de rust kregen we hetzelfde scenario te zien, Loyers speelde vlot mee met een 32-30 ruststand als gevolg.

Na de pauze en een hartig woordje van de coaches kregen we een herboren Oostkamp te zien. Met een 10-0 (via Olivier, Cedric en Renzy) zette Oostkamp de tegenstander tegen de muur. Ruben en Mikhail maakten het helemaal af met 55-38 op het scorebord, einde Q3.
Ook in Q4 toonde Oostkamp mooie acties. Ruben opende de score met een 3 punter gevold door 2 vrijworpen van Tom. Oostkamp bleef druk zetten en Loyers had geen schijn van kans om terug in de wedstrijd te geraken. Eindstand werd uiteindelijk 72-49.

De punten voor Oostkamp: Lauris, Ruben 21, Olivier 4 (+ 6 assists), Robbe 8, Stijn 2, Renzy 10, Tom 4, Flor, Cedric 17 en Mikhail 6.

Proficiat coaches en spelers voor deze 5de overwinning op rij !!!

Rekening houdend met de andere uitslagen mogen we fier zijn met een gedeelde eerste plaats in het klassement samen met Sijsele, Vilvoorde en Belgrade.
Nu zaterdag verwelkomen we onze buren van Duva Gistel B.