2/12/2017 KBBC Oostkamp Two – Eernegem 78-71

Verslag wedstrijd KBBC Oostkamp TWO – Eernegem: 78-71
Vandaag stond Eernegem city op het programma, als we naar het klassement kijken zou dit in theorie een makkelijkere wedstrijd moeten worden. MAAR na de erbarmelijke wedstrijd van vorige week is geen enkele ploeg op dit moment een makkelijke wedstrijd.
De start van de wedstrijd verliep niet al te vlot, na een paar minuten spelen waren er slechts enkele korven gemaakt. Na 5 min leek het pas dat iedereen goed opgewarmd. Offensief speelden we geen slechte 1ste Q maar opnieuw kregen we in defensief te gemakkelijke scores tegen, eindstand na 1Q 18 – 16.
Het tweede quarter was een regelrechte ramp, een ploeg die gemiddeld 70 punten maakt in een wedstrijd kon tegen ons maar liefst 29 punten maken in deze periode!! Defensief moeten we eerst naar onszelf kijken en ervoor zorgen dat we 1on1 niet meteen geklopt zijn na 1balfake. Enigste lichtpuntje is dat we zelf ook vlot de weg naar de basket vonden, eindstand 2Q 44 – 45.
Het derde Q gaf niet veel beterschap na een goeie offensieve 2de Q viel nu ook deze motor uit, na 5min vond de bal nog steeds niet de weg door de ring. Na enkele wissels slaagden we erin om toch nog 11 puntjes te scoren, maar was het misschien al te laat? Einde 3Q 55-62.
Aangezien we individueel onze man niet kunnen stoppen keren we terug in onze zone, ook al is dit tegen onze coach zijn principes om wedstrijden te winnen door zone. Gelukkig draaide de zone goed uit en konden we eindelijk de Eernegemnaren stoppen (jammer dat we dit in men to men niet kunnen!) Offensief spelen we eindelijk iets sneller basket door de defensieve stops die we hebben. We sluiten de wedstrijd gelukkig af met eindscore: 78 – 71.
Volgende week komt de leider Zwevegem Deerlijk op bezoek, ik stel voor dat we terug als ploeg tonen dat we wel kunnen verdedigen en ervoor zorgen dat die ploeg geen 70 punten maakt. We hebben eerder al gewonnen van de toenmalig ongeslagen leider, waarom geen 2de maal?
Verslag: Stijn

Geplaatst in Seniors Two en getagd met .