26/08/2017 KBBC Oostkamp U14A – Bavi Gent 40-87

Wedstrijdverslag KBBC Oostkamp / KBBC Bavi Gent – 26.08.2017

 

 

Na onze bekerwedstrijd een weekje terug mochten we afgelopen weekend het nieuwe seizoen aftrappen, KBBC Bavi Gent was onze eerste tegenstander.

 

De wedstrijd startte gelijk opgaand. Een score aan de ene zijde werd meestal snel gevolgd met een tegenscore aan de andere zijde. Iets over de helft van het eerste quarter stond er zowaar een mooie 12-14 op het scorebord. Daarna ging Gent een versnelling hoger en hier konden wij niet meteen een antwoord op bieden. Zo liep Gent alsnog uit tot 14-22 in het eerste quarter.

 

In het tweede quarter lieten we de kopjes wat hangen. Gent haalde genadeloos uit en wij probeerden wel, maar niets leek te lukken. We vertrouwden misschien iets te veel op ons shot, maar als die dan niet willen binnenvallen … Ook in defence lieten we ons te makkelijk opzij zetten en maakten we het Gent soms toch te gemakkelijk. Een harde 2-26 score in dit quarter was het zware verdict.

 

De coaches hadden duidelijk een goede peptalk gegeven tijdens de pauze. De inzet was terug en ook het samenspel groeide terug in de wedstrijd. Jammer genoeg stond bij ons de afwerking nog niet op punt en rolde aan de overzijde wel alles vlotjes binnen. Einde quarter 3: 8-22

 

In het vierde quarter was het teamgevoel helemaal terug. We knokten weer voor iedere bal en ook in defence konden we op elkaar rekenen. Ook de afwerking lukte in dit quarter en dat gaf onze spelers een zichtbare boost. De toeschouwers kregen een mooi voorproefje van waar onze jongens nu reeds toe in staat zijn tegen een, we moeten eerlijk zijn, sterkere tegenstander. Dit quarter verloren we uiteindelijk met slechts één puntje: 16-17.

 

Speelden mee: Aref, Yaro, Jens, Thomas, Quinten, Matt, Mauro, Simon, Toon, Maarten & Emiel.

 

Afwezig: Milo

Geplaatst in U14 Pupillen A en getagd met .