22/08/2017 Sijsele – KBBC Oostkamp U14 A 76-58

Onze eerste wedstrijd van het seizoen was meteen een bekerwedstrijd. Deze viel iets eerder dan verwacht door het tornooi van komend weekend.

Vermits sommigen nog van hun (verdiende) vakantieverplichtingen aan het genieten waren, waren we niet voltallig en aangezien de ploeg grotendeels uit eerstejaars bestond, waren we niet op volle sterkte. Maar dat we er zin in hadden, dat stond vast.

Wat onwennig begonnen we aan de wedstrijd. Bij sommige spelers zag je de zenuwen gieren in de keel. Toch slaagden we erin om als eerste tot scoren te komen.

Sijsele werkte beter af, maar onze ploeg stond er en speelde goed mee. De gevreesde walk-over van sommigen was er zeker niet. Q1: 18-10

Naarmate de wedstrijd vorderde in het tweede quarter groeide het zelfvertrouwen in onze nieuwe ploeg. Met een snel spel legden we Sijsele het vuur aan de schenen. De afwerking lukte dit quarter wel en met twee bommen van driepunters legden we hen helemaal het zwijgen op. We wonnen dit quarter overtuigend met 15-22.

Met één luttel puntje verschil gingen we de pauze in. Het besef van ‘we kunnen dit hier gaan winnen’ kwam naar boven, maar niemand durfde het luidop te zeggen. Jammer genoeg kwamen hierdoor ook de zenuwen terug in het spel. Het derde quarter was er eentje waarin we te overhaast beslissingen namen: slechte passes, te snelle shots, sommigen durfden net iets ‘te’ veel en anderen net iets te weinig. De aanval stokte en we werden te nerveus in defence waardoor Sijsele wel vlot tot scoren kwam. We verloren dit quarter met 25-13.

Oké, voetjes op de grond en met wat bemoedigende woorden van de coach vatten we het laatste quarter aan. Oef, we deden terug mee. We stonden er terug in defence en ook in de aanval lukte het weer wat beter. Ons spel en de drive van het tweede quarter vonden we niet meer terug, maar we streden voor wat we waard waren.
Q4: 18-13

Op ons dipje in het derde quarter na mogen onze guys fier zijn op het spel dat ze gebracht hebben. Met een zo goed als nieuwe ploeg werden we zeker niet van het veld gespeeld. De groeimarge en de wil om te slagen hebben we duidelijk te zien gekregen. Als supporters kijken we uit naar de evolutie van ons team en de komende wedstrijden in het nieuwe seizoen.

Speelden mee: Aref, Jens, Thomas, Mauro, Simon, Toon, Maarten, Milo & Quinten
Waren afwezig: Yaro, Matt & Emiel.

Geplaatst in U14 Pupillen A en getagd met .