29/10/2016 KBBC Oostkamp wint tegen Charleroi 82-69 !!!!

Vorige zaterdag kregen we de leider op bezoek. Spirou Charleroi B had tot dan nog geen wedstrijd verloren in de competitie. Coach Bruce Minne vond het welletjes en had dan ook de wedstrijd optimaal voorbereid.Oostkamp startte goed met Niels, Tom, Wim, Cedric en Mikhail. Charleroi startte zwak en kwam na enkele missers al op achterstand (na 5 min 14-5). Oostkamp bleef op tempo spelen en verraste de tegenstander. Einde Q1 25-12.
Volhouden was de boodschap. Oostkamp startte in Q2 meteen met een driepunter van Nathan en van Renzy. De 5 min daaropvolgend zakte het shot percentage bij Oostkamp. Spirou naderde tot op 3 punten. De mooie voorsprong was zo goed als weggewerkt. Via Niels en Mikhail werd nog een en ander goedgemaakt voor de rust (41-34).
Na de rust kon Oostkamp relatief vlot zijn voorsprong uitbreiden naar een maximum van 15 punten. 55-40 in de 6de minuut. Oostkamp kon als voltallige ploeg vlot roteren en Charleroi vond niet meteen een antwoord. Einde Q3 64-54.
Een voorsprong van 10 punten is weinig in basket. Oostkamp moest dus alert blijven in het laatste quarter en begon goed met Pieter en Renzy. Het dipje van Q2 werd nog eens herhaald en Oostkamp scoorde 3 minuten niet. Bij Charleroi vlotte het gelukkig ook niet op dat moment. 72-62 na 5 min. In de laatste minuten werkte Oostkamp weer goed af en bezorgde Charleroi hun eerste nederlaag. Eindstand 82-69. Door deze overwinning wordt Oostkamp leider naast Charleroi en Sijsele.
De punten voor Oostkamp: Arno 2, Jeroen, Niels 15, Nathan 6, Renzy10, Tom, Wim 8, Cedric 14, Pieter 6 en Mikhail 21

Geplaatst in Breaking News, Seniors One en getagd met .