01/10/2016 KBBC Oostkamp U14C – Blue Stars 40-48

Gisteren was het “girl-power”dag in de Valkaart, want we speelden tegen de meisjes van Blue Stars Brugge U14A.


Coach Tom kon helaas niet rekenen op onze Tristan.

De wedstrijd startte met missers aan beide kanten en dit scenario bleef een tijdje lang doorgaan. Na een minuut of vijf stond de score op 2 – 2, precies of we zaten naar een voetbalwedstrijd te kijken. De beide ploegen hielden zich netjes in evenwicht qua afwerking en na het eerste quarter hadden we een kleine voorsprong opgebouwd : 8 – 5 !

Het tweede quarter kon alleen maar beter worden (dachten we) en toch zagen we een eerder zenuwachtige wedstrijd met veel balverliezen, slechte passes en een niet zo secure afwerking !

We zagen ook wel mooie korven aan beide zijden, maar de fysieke presence van de dames leverde hen punten op en aan de rust stonden ze één puntje voor : 16 – 17.

Na een deugddoende korte pauze betraden beide ploegen opnieuw het strijdperk, maar het was duidelijk dat de blauwe sterretjes alerter uit de kleedkamer kwamen. De tegenstander nam het commando in handen en liep puntje per puntje uit ! We verdubbelden ons puntenaantal van de eerste twee quarters, maar de Bruggelingen deden dit ook en deden er nog een schepje boven op : 32 – 39.

Een kloof van zeven punten leek overbrugbaar, maar soms is zeven punten ook een hele grote kloof ! Vol enthousiasme vlogen we er in en de kloof werd bijna gedicht !

Maar net op het moment dat we bijna de aansluiting vonden , botsten we tegen een muur van jonge dames. Het werd een evenwichtige partij, maar helaas bleek de kloof veel te diep : 40 – 48.

Goed gespeeld jongens, maar toch best de spiermassa aankweken op natuurlijke wijze. En niet vergeten dat basket een ploegsport is !

Week na week zien we een evolutie in het spel van de jongens en coach Tom brengt ze wekelijks veel bij, maar nu nog tonen op het terrein jongens !

Geplaatst in U14 Pupillen C en getagd met .