08/10/2016 Koksijde -KBBC Oostkamp U14C 76-21

Wedstrijdverslag tegen Koksijde A op 8/10/2016 :
—————————————————————-

Een wedstrijd tegen de ongeslagen leider in de reeks en
Koksijde bood zich aan op volle sterkte en iedere wedstrijd hadden ze al met meer dan 50 punten gewonnen, dus een makkelijke opgave zou het zeker niet worden.

Maar een wedstrijd start met 0 – 0 en moet nog altijd gespeeld worden : met deze moraal kwamen de gastjes het speelveld op !

Er was met een aantal spelers een groot lengteverschil en dit werd al snel duidelijk. De verdediging van Koksijde was heel gesloten en ze verdedigden in een heel kleine zone. Er was echt geen doorkomen aan ! De dakgoten vlogen langs alle kanten.

De luchtmachtbasis van Koksijde was tijdelijk verhuisd naar de sporthal !

Het duurde een vijftal minuutjes vooral we ons eerste punt scoorden maar we bleven de duels aangaan (soms met succes en soms met minder succes) en bleven vechten voor iedere bal. Na quarter 1 stond er 23 – 5 op het bord.

We waren van plan ons vel duur te verkopen en ondanks het verschil probeerden we toch de bal goed rond te spelen en werd er gezocht en gezocht naar een gaatje in hun verdediging. Maar ze waren duidelijk veel sterker dan ons …

Aan de rust stond er 43 – 10 op het scorebord te lezen.

Na een tiental minuutjes rust kwamen de “leeuwtjes” terug het terrein op en zagen we eenzelfde scenario, maar van een afstraffing was er geen sprake. Integendeel er werd goed meegespeeld. 58 – 19 na quarter 3.

In quarter drie was de stand 15 – 9, dus goed meegespeeld gasten !

In het laatste quarter was de energietank duidelijk leeg en kwamen we bijna niet meer in het spel voor. We scoorden nog slechts twee puntjes.

Eindstand : 76 – 21

Maar ze hebben zich ingespannen en dat is het belangrijkste. Er zijn duidelijke vorderingen merkbaar en coach Tom leidt alles in goede banen en probeert bij te sturen waar het moet !