01/10/2016 KBBC Oostkamp U14A – Koksijde 67-27

Wedstrijdverslag benjamins A t. BBC Koksijde – 01.10.2016

BBC Koksijde was de nieuwe uitdaging deze week. Konden onze jongens na hun drie overwinningen op een rij er nog een vierde aanbreien ? Deze wedstrijd moesten ze het wel trachten waar te maken zonder de steun van hun coach, maar met coach Kurt van de benjamins B werd een waardige vervanger gevonden om hen bij te staan.

 

Zelfstandig begonnen onze jongens aan hun opwarming. Af en toe zag je ze al eens een blikje werpen naar de overzijde om hun tegenstanders wat in te schatten, hmmm, het zou vandaag precies toch wat moeizamer worden dan de vorige wedstrijden.

 

Razend ambitieus echter begonnen ze aan de wedstrijd en al snel zetten ze Koksijde met een goeie full court verdediging onder druk waardoor we regelmatig snel de bal konden recupereren en zelf tot scoren kwamen.

 

Het balletje ging mooi rond, er werd goed gesneden, de backdoors werden knap gelopen en bediend en er was een goede communicatie tussen de spelers onderling.

 

Het was een boeiende eerste helft die smaakte naar meer.

 

De tweede helft verliep echter toch wat minder gesmeerd. De goede organisatie van voorheen was er plots niet meer. Bij momenten werd er iets te veel geforceerd, wat resulteerde in mindere passen en gemiste kansen. Het leek allemaal wat te haastig en het mooie samenspel verwaterde wat.

 

Gelukkig had dit geen al te grote invloed op het verloop van de wedstrijd en werd Koksijde goed onder controle gehouden en kwamen we zelf toch nog regelmatig vlot tot scoren met hier en daar nog eens een knappe actie om de vingers van af te likken.

 

Op de soms wat warrige tweede helft na dus toch weer een knappe wedstrijd van onze jongens en jawel, onze vierde overwinning op rij is binnen. Waar is da feestje ???

 

Ook den Thomas was er trouwens voor het eerst dit seizoen terug bij en hij liet al meteen blijken dat hij de korf nog wist hangen J, super.

 

Bedankt coach Kurt om ons team op sleeptouw te nemen !

 

Q1: 17-9

Q2: 16-8

Q3: 14-3

Q4: 20-7

Eindscore: 67-27

 

Speelden mee: Simon, Damasso, Laurens, Thomas, Joben, Fre, Baptist, Milo, Mathieu & Jens01

Geplaatst in U12 Benjamins A en getagd met .