1/10/2016 KBBC Oostkamp – United Basket Woluwe 69-65

Voor KBBC Oostkamp stond er een stevige ploeg op het menu. United Basket Woluwé was onze tegenstander. Woluwé had 2 op 4 overwinningen in de competitie (tegen Vilvoorde en Fleurus).Oostkamp miste de start niet via Niels en Cedric. Woluwé kwam er amper aan te pas en kon na 6 minuten hun eerste punten scoren (11-2). Jeroen deed een schitterende job in defense terwijl Arno, Nathan, Pieter voor de punten zorgden. Woluwé kwam uiteindelijk op dreef via Malliar en Amerlinck (Q1 23-12).
In het tweede quarter duurde het opnieuw 4 min totdat de tegenstander de weg naar de korf gevonden had. Opnieuw een sterke defense van Oostkamp dus. Arno opende de score met een driepunter gevolgd door mooie combinaties van Niels, Pieter, Nathan en Cedric. 32-19 na 5 min. Bij Oostkamp viel de motor zo’n 3 minuten uit en Woluwé dichtte de kloof tot op 8 punten (32-24). Oostkamp reageerde met een tussenspurt via Wim, Mikhail en een bom van Nathan, rust 44-30.
Na de rust was het Tom dat de eerste punten pakte met een driepunter, Oostkamp bereikte een 18 punten kloof na 4 minuten (51-33). De wedstrijd leek gespeeld maar Woluwé dacht daar anders over en vocht terug. Met 4 bommen in 5 min zat Woluwé helemaal terug in de wedstrijd (Q3 57-52).
Woluwé bleef ook in het vierde quarter aanklampen en naderde tot op 3 punten in de vierde minuut. De supporters kregen uiteindelijk nog een spannende wedstrijd te zien waarbij Oostkamp altijd op voorsprong bleef. Na enkele slordige balverliezen kwam Oostkamp nog in de problemen. Op 14 sec van het einde was het 66-65. Oostkamp was in balbezit, dus Woluwé moest fouten maken. Oostkamp kon van op de vrijworplijn de wedstrijd afmaken. Eindstand 69-65.

Eind goed al goed, Oostkamp blijft hiermee samen met Spirou mooi op een gedeelde eerste plaats in de rangschikking.
Proficiat spelers en coach !!!!
De punten voor Oostkamp: Arno 11, Jeroen 3, Niels 6, Nathan 7, Tom 8, Wim 6, Cedric 12, Pieter 6 en Mikhail 10.

Geplaatst in Breaking News, Seniors One en getagd met .